Почеле подводне пробе руског беспилотног апарата „Посејдон“ намењеног уништавању поморских база

МОЋИ ЋЕ ДА НОСИ И КЛАСИЧНЕ И НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ СНАГЕ ДО ДВЕ МЕГАТОНЕ

* ТАСС: У делу акваторије која је потпуно заштићена од шпијунских средстава вероватног противника испробава се и доводи до оптималног функционисања атомски реактор `Посејдона`

__________________________________________________________________________

         РАТНА флота Русије започела је подводне пробе свог стратешког беспилотног апарата „Посејдон“  који може да носи и нуклеарно оружје.

         О постојању „Посејдона“ први је – почетком марта – саопштио Владимир Путин, а почетак „подводних проба“ објавила је државна новинска агенција ТАСС која се позвала на „извор у војно-индустијском комплексу“ РФ.

         Та `извор` је ТАСС открио оволико:

         „У делу акваторије која је потпуно заштићена од шпијунских средстава вероватног противника испробава се и доводи до оптималног функционисања атомски реактор `Посејдона`. Реактор је већ смештен у корпус `Посејдона`, али смо кренули са тестирањима у оквирима конструкторске фазе. Права тестирања са целим апаратом у подводној пловидби тек следе“.

         „Посејдон“ носи – попут ракета које износе сателите до одређене висине -  једна атомска подморница.

         Радови на „Посејдону“ укљ        учени су у руски државни програм наоружавања од 2018-те д0 2027-те.

         „Посејдон“ мора бити предат Ратној флоти РФ најкасније до 2027-ме.

         Путин је у марту открио да ће „Посејдон“ моћи да носи и класичне и нуклеарне бомбе и да ће служити за уништавање противничких објеката инфраструктуре и носача авиона и бродова у њиховој пратњи.

         Апарати „Посејдон“ чиниће – заједно са атомским подморницама – руски „океански мултифункционални систем“.

         један руски војни експерт је рекао да се планира да „Посејдон“ носи атомску бомбу снаге до две мегатоне и да ће му главни задатак бити – уништавање поморских база „вероватног противника“...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари