Паника у војном врху у Кијеву: Дронови-камиказе „Ланцет“ – сад имају четири пута већи домет

ЈЕДАН УСАВРШЕНИ „ЛАНЦЕТ“ УНИШТИО МиГ-29 НА АЕРОДРОМУ КОД КРИВОГ РОГА – 73 КМ ОД ФРОНТА

* Амерички магазин Forbes: Удар по авио-бази Долгинцево код Кривог Рога је лоша вест за украјинско ваздухопловство, пошто ће сада морати да користи аеродроме удаљеније од фронта и тражи нове начине за заштиту авиона

* Амерички специјализовани канал Millitary Chronicle: Нови „Ланцети“ могу да прелете 75-80 км. Њихова употреба у комбинацији са „Геранијумима“ и крстарећим пројектилима може осигурати онеспособљавање готово свих украјинских система ПВО

________________________________________________________

           РУСКИ дрон-камиказе „Ланцет“ постао је ноћна мора снага кијевског режима и закамуфлиране НАТО-мреже која ратује у Украјини.

           „Ланцети“ су протеклих месеци украјинске тенкове, укључујући и немачке „Леопарде“ и британске „Челенџере“, како је Владимир Путин рекао, „крцкали као орахе“.

           Војни врх Украјине јавно је признао да нема чиме да се бори против „Ланцета“. А ужас који изазивају наредних дана и недељамо ће се повећавати.

           Јер, „Ланцети“ су досад могли да дејствују у кругу до 15-20 километара од места лансирања. А прошле ноћи је један од УСАВРШЕНИХ уништио украјински ловац МиГ-29 на писти авио-базе Долгинцево код Кривог Рога, који је 73 километра удаљен од најближе линије фронта!

           Ово значи да УСАВРШЕНИ „Ланцети“ имају четири пута већи радијус дејства.

           Kолумниста америчког магазина Forbes Дејвид Екс удар по Долгинцеву назвао је борбеним дебијем модернизованих „Ланцета“.

           „Ово је лоша вест за украјинско ваздухопловство, пошто  „Ланцети“ сада имају већи домет и опаснији су. Украјинска војска ће сада морати да користи аеродроме удаљеније од фронта и тражи нове начине за заштиту авиона“.

           Огласио се и амерички специјализовани канал Millitary Chronicle који је проценио да нови „Ланцети“ могу да прелете 75-80 км. Такође: да њихова употреба у комбинацији са „Геранијумима“ и крстарећим пројектилима „може осигурати онеспособљавање готово свих украјинских система ПВО“.

           Руски стручњак за беспилотне летелице Денис Федутинов наглашава да је код УСАВРШЕНИХ примењено „максимално убрзано лансирање“ и обезбеђено „истовремено лансирање роја тих дронова“.

           Војни аналитичар Јуриј Подољака наводи да нови „Ланцети“ имају домет до 100 километара.

           Ово украјински и натовски проблем са њима чини само још већим.

            Поготово што је Путин већ наложио војној индустрији да вишеструко повећа производњу дронова „Куб“, „Ланцет“, „Гранат“ и „Тахион“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари