Москва поручила Трампу: Није се Русија заглибила у Сирији него САД – у Авганистану и Ираку

КАД ЈЕ РУСКА ВОЈСКА УШЛА У СИРИЈУ, АСАД КОНТРОЛИСАО 8 ОДСТО ТЕРИТОРИЈЕ, САДА – 96,5 ОДСТО

Ноћна паљба "Калибрима" по Сирији

* Ваздушно-космичке снаге РФ од октобра 2015-те авионима и крстарећим ракетама у Сирији унишиле преко 86.000 терориста, од којих су 4.500 биле пореклом из Русије

* Руске бомбе и ракете уништиле су безмало 121.500 различитих објеката под контролом терориста и њихових савезника, око 650 њихових тенкова, 70 борбених оклопних возила пешадија и безмало 9.000 аутомобила и камионета са инсталираним митраљезима и ПВО системима.

* Министарство одбране РФ је открило да је нешто више од 65.000 његових војника, 26.000 официра (од тога - 434 генерала) стекло бојево искуство у Сирији

___________________________________________________________________________

         ПОМОЋНИК Доналда Трампа за националну безбедност – Џон Болтон – изјавио је британској новинској агенцији Reuters да се Русија „заглавила у Сирији“.

         Учинио је то за време посете Израелу, а руска реакција је уследила муњевито.

         Формално није сасвим официјелна – јер Русија и даље дозирано и благонаклоно наступа према Трампу и свим његовим кључним људима – али је „високи државни извор у Москви“ поручио Болтону да се није Русија заглибила у Сирији, већ да су се Сједињене Државе заглибиле у Ираку и Авганистану. То јест: земља за чију је националну безбедност управо он задужен...

         Руска војна операција у Сирији почела је 30. септембра 2015-те.

         САД у своју операцију у Авганистану започеле 7. октобра 2001-ве и у тој земљи још држе око 15.500 војника и официра, а помаже им око 7.500 војника из других држава NATO.

         Оружане снаге САД почеле су напад на Ирак 20. марта 2003-ће. Пентагон је своје трупе из те блискоисточне земље био повукао у децембру 2011-те, али их је вратио августа 2014-те. За то је искористио експанзију Исламске државе коју су саме САД створиле и потајно подржавале.

         Са Болтоном је индиректно поилемисало и руско Министарство одбране. Помоћу података.

         Објавило је да су Ваздушно-космичке снаге РФ авионима и крстарећим ракетама у Сирији унишиле преко 86.000 терориста, од којих су 4.500 биле пореклом из Русије.

         Војни врх РФ је прецизирао да је легална власт у Дамаску на дан уласка руских снага у Сирију контролисала свега 8 одсто националне територије, а да сада контролише 96,5 одсто јер је од октобра до данас сиријска региуларна армија – уз руску помоћ – ослободила 1.410 градова и других насеља.

Џон Болтон

         Руске бомбе и ракете уништиле су безмало 121.500 различитих објеката под контролом терориста и њихових савезника, око 650 њихових тенкова, 70 борбених оклопних возила пешадија и безмало 9.000 аутомобила и камионета са инсталираним митраљезима и ПВО системима.

         Министарство одбране РФ је открило да је нешто више од 65.000 његових војника, 26.000 официра (од тога - 434 генерала) стекло бојево искуство у Сирији.

         Пилоти Ваздушно-космичких снага Русије у Сирији су извели 39.000 борбених летова.

         У наношењу удара по положајима терориста учествовало је и око 100 руских ратних бродова и подморница.

         Русија је у Сирији испробала и 231 модел новог и модернизованог оружја.

         У операцију су биле укључене и крстареће ракете „Калибар“ којима је уништено 166 објеката које су држали терористи.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари