Министарство одбране Русије објавило духовити календар за 2019. који је узбудио многе

БРИТАНСКИ ЛИСТ THE DAILY MAIL НАЗВАО ГА ПУТИНОВОМ СТРАШНОМ ПОРУКОМ ЗАПАДУ

* Британски лист се посебно узбудио због `јануара` са интерконтиненталном балистичком ракетом „Јарс“ и поруком „Доставка терета до сваке тачке на свету“

* Многима је највише легао `јуни`са војницима који припремају своје аутоматске пушке и пропратним текстом „Штимовање апаратуре пред концерт“

__________________________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је свој календар за 2019-ту. Али, не било какав: у року од неколико сати постао је једна од главних тема не само у руском сегменту интернета.

         Сваки месец у години добио је фотографију са неким руским оружјем или припадницима Оружаних снага РФ. А свака фотографија је пропраћена са по неколико речи – са поруком и хумором.

         Свима се допао „фебруар“ са стратешким бомбардером који руски пилоти у жаргону зову „медведом“, па зато фотогрграфију прате речи: „Руски медведи зими не спавају“.

         Другима је више легао `јуни`са војницима који припремају своје аутоматске пушке и пропратним текстом „Штимовање апаратуре пред концерт“.

        

         Трећи су се `ухватили` за `март` са лицима четири девојке у униформама и текстом „Паљба очима – тајно оружје Кремља“.

        

         Лице лепе девојке краси и `септембар`. Она држи у рукама снајпер, њих двоје прати текст „Од неких жена глава лети“.        

         Уз `август` је постављена слика познатог руског борбеног хеликоптера „Алигатор“. Са опаском „Код руских асова чак и `крокодили` лете“.

         Русија је северна земља па се висибабе појављују у априлу. Зато `април` краси фотографија два војника са пушкама и гас-маскама и пропратним указивањем „Руске висибабе“.

         Гпдину завршава `децембар` са небом на којем се виде трагови ракета које лете у више праваца. И са овим речима: „Новогодишње играче – свеће и петарде“.

         Већина је благонаклоно или са одушевљењем примила и календар у целини и његове појединачне шаљиве поруке и алузије. Међутим, има и оних који нису.

         Британски лист Daily Mail, на пример, назвао је календар „страшним Путиновим божићним поклоном Западу“.

         Исти лист тврди да се календар намерно појавио на дан католичког Божића.

         Daily Mail се посебно узбудио због `јануара` са интерконтиненталном балистичком ракетом „Јарс“ и поруком „Доставка терета до сваке тачке на свету“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари