Military Watch Magazine: Нова ракета за С-400 – 40Н6 – нема конкурента у свету

АМЕРИЧКИ МАГАЗИН ЈЕ НАЗИВА И „ХОРИЗОНТАЛНОМ РАКЕТОМ“ ЈЕР МОЖЕ ДА ЛЕТИ И 5 МЕТАРА ИЗНАД ТЛА

* MWM навео да 40Н6 омогућава ракетном ПВО-систему С-400 да обара нисколетеће авионе и крстареће ракете на великим даљинама. И тврди: „Ниједан ракетни систем на свету није способан за то“

* MWM објавио да Русија производи више ПВО-ракета од свих држава чланица НАТО и прогнозира да ће до 2027-ме имати преко 60 батаљона са С-400 јер ће производњу ракета 40Н6 годишње повећавати за 300 одсто

_______________________________________________________________

         РУСИЈА има јединствену хоризонталну ракету 40Н6 која нема конкурента нигде у свету, објавио је амерички Military Watch Magazine (MWM).

         Навео је да 40Н6 омогућава ракетном ПВО-систему С-400 да обара нисколетеће авионе и крстареће ракете на великим даљинама.

         MWM тврди: „Ниједан ракетни систем на свету није способан за то“.

         Амерички магазин такође напомиње да Русија производи више противваздушних ракета од свих држава које су чланице Северноатлантске алијансе.

         MWM додаје да на лет противваздушних ракета на малим висинама на велике удаљености негативно утиче закривљеност Земљине површине. Али, руске ракете су, признају Американци, и на том плану  „неупоредиве“.

         Оружане снаге Русије користе ракете С-400 са активним главама за самонавођење у зони Специјалне војне операције у Украјини.

         Војни експерт Сергеј Хатиљов навео је да С-400, захваљујући својим новима ракетама,  уништавају украјинске Су-24 са ракетама Storm Shadow и пре него што достигну висину потребну за лансирање.

         Military Watch Magazine посебно указује да је руска војна индустрија у стању да С-400 истовремено испоручује Белорусији и Индији и да у потпуности покрива потрошњу тих ракета у оквиру специјалне операције у Украјини.

         Амерички магазин је, иначе, прецизирао да ракете 40Н6 имају активну радарску главу за навођење и да – када С-400 дејствује упарено са авионом за рано упозоравање и контролу А-50 – ефикасније него икад уништавају све типове авиона и балистичке ракете, а да се могу успешно носити и са хиперсоничним крстарећим ракетама.

         Двостепена ракета на чврсто гориво 40Н6 достиже екстремне висине у блиском свемиру пре него што се обруши на своју мету.

         Међутим, може да лети и само 5 метара изнад тла.

         Са крајњим дометом од 400 километара.

          MWM прогнозира да ће Русија до 2027-ме имати преко 60 батаљона са С-400 и да ће производњу ракета 40Н6 годишње повећавати за 300 одсто.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари