Ловци Су-35 и МиГ-31 биће наоружани и ракетама великог домета шест пута бржим од звука

ТО СУ РАКЕТНИ ПРОЈЕКТИЛИ Р-37М КОЈЕ НЕКИ НАЗИВАЈУ И „ДУГОМ РУКОМ“ – ПРОБЕ У ПУНОМ ЈЕКУ

* Један Су-35 моћи ће да носи од две до четири Р-37М, што ће га по борбеним могућностима приближити Су-57. Поврх свега, Р-37М функционише по принципу "лансирано-заборављено"

* Р-37М има домет преко 200 километара и по томе надмашује модерне и перспективне моделе америчких ракета ваздух-ваздух АИМ-120, које су главно ваздушно борбено оружје НАТО

__________________________________________________________________________

        РУСКИ суперманеварски ловци Су-35 биће наоружани и хиперсоничним ракетама.

        Борбени арсенал тих борбених авиона четврте генерације++ биће допуњен ракетама Р-37М ваздух-ваздух.

        Захваљујући њима, Су-35 биће у стању да за неколико секунди уништава циљеве у радијусу већем од 200 км. То ће му обезбедити предност у односу на најмодерније авионе других великих војних сила.

        Р-37М ће моћи да уништава и „летеће радаре“ противника и да пресреће носаче крстарећих ракета чак и пре него што саме ракете буду лансиране.

        Пробни летови Су-35 са ракетама дугог домета Р-37М, које су познате и под називом РВВ-БД, увелико трају.

        У току је и развој електромагнетне компатибилности са авионском опремом и интеграција најновије муниције у систем оружја у ваздуху.

        Раније је угледни московски дневни лист „Известия“ објавио да је Р-37М ушао у наоружање и руског ловца пете генерације Су-57 и тешких суперсоничних пресретача МиГ-31.

Р-37М

        Тако ће Су-35 постати трећи тип руских борбених авиона који ће носити Р-37М који неки називају „дугом руком“, а неки „ракетним снајпером“.

        Бивши командант руског ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Валериј Горбенко за ново наоружање Су-35 каже:

        „Су-35 ће са Р-37М моћи да обара не само `аваксе`, него и бомбардере и тактичке летелице. Противнику ће бити веома тешко да избегне те пројектиле јер ће имати веома мало времена за маневрисање од тренутка када буде откривена претња. Један Су-35 моћи ће да носи од две до четири Р-37М, што ће га по борбеним могућностима приближити Су-57“.

        Р-37М има домет преко 200 километара и по томе надмашује модерне и перспективне моделе америчких ракета ваздух-ваздух АИМ-120, које су главно ваздушно борбено оружје НАТО.

        Поврх свега, Р-37М функционише по принципу "лансирано-заборављено".

        Њена активна глава за навођење детектује циљеве без потребе да их стално „осветљава“ борбеним радарима, као што је то случај код старијих модела са полуактивним навођењем.

        Шест пута је бржа од звука.

        Оружане снаге Русије првих десет Су-35 са „дугачком руком“ добиће током 2020-те.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари