Генерал Каракајев: У нашем домету су сви амерички системи противракетне одбране

КОМАНДАНТ РУСКИХ РАКЕТНИХ СТРАТЕШКИХ СНАГА: ПОЧЕЛА ЈЕ СЕРИЈСКА ПРОИЗВОДЊА „АВАНГАРДА“

* Сергеј КАРАКАЈЕВ: Рачунамо са распоређивањем америчких ракета средњег додмета у Европи и све узимамо у обзир у свом војном планирању

* Русија ускоро на космодрому Плесецк почиње тестирања летачких могућности интерконтиненталних балистичких ракета „Сармат“ које 2021-ве треба да уђу у употребу

_________________________________________________________________

         ИСТУПАЊЕ Сједињених Држава из Споразума о ракетама средњег и малог домета – са последицама које ће изазвати – узимамо у обзир приликом планирања борбене употребе Ракетних стратешких нуклеарних снага Русије.

         Ово је изјавио њихов командант - генерал Сергеј Каракајев, нагласивши да се у Москви рачуна са распоређивањем америчких ракета средњег домета у Европи.

         У интервјуу листу Министарства одбране РФ „Краснаја звезда“ посебно је указао:

         „Сједињене Државе траже модусе да неутралишу потенцијал наших стратешких нуклеарних снага. Са увереношћу могу да тврдим да САД у догледно време неће одустајати од покушаја да нивелишу могућности стратешких нуклеарних снага Русије, а и трагаће за новим путевима за решавање тог задатка“.

         Генерал Каракајев је указао да данас интерконтиненталне балистичке ракете имају скраћени период успореног почетног лета, а и да су опремљене најновијим системима за парирање туђој противракетној одбрани, па је њихово откривање, праћење и пресретање отежано.

         Навео је да су Русија и САД  након потписивања споразума СТАРТ-1 смањиле своје арсенале више од три пута, а да су Американци у међувремену развијали свој противракетни потенцијал и тако реметили баланс међу офанзивним и одбрамбеним оружјима у своју корист.  И упозорио Пентагон и Белу кућу:

         „Сви објекти америчке ПРО налазе се у домету наших ефективних ударних средстава. И других, а не само нуклеарних. Разрадили смо низ војно-техничких мера које снижавају могућности америчке перспективне ПРО у Европи. Те мере су повезане пре свега са ракетним системима који имају савремена средства противдејства ПРО.“

Сергеј Каракајев, Владимир Путин и Сергеј Шојгу

         Каракајев је навео да ће ускоро на космодрому Плесецк почети тестирања летачких могућности интерконтиненталних балистичких ракета „Сармат“ које 2021-ве треба да уђу у употребу.

         Открио је да подмосковска фирма „НПО Машиностроения“ започела серијску производњу ракетног система „Авангард“ који има хиперсоничку бојеву главу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари