Генерал Бондарев: Операција Русије у Сирији је најефектнија локална војна операција у историји

НАВЕО ДА СУ ВАЗДУШНО-КОСМИЧКЕ СНАГЕ РФ УНИШТИЛЕ ОКО 85.000 ТЕРОРИСТА

* Донедавни командант Ваздушно-космичких снага РФ открио: „У Сирији смо имали само 112 погинулих за три године. Безмало половина од 112 погинулих отпада на познату катастрофу Ан-26 и ових дана оборени Ил-20. Од војне технике, у сиријском рату смо изгубили осам авиона, седам хеликоптера и можда 1-2 оклопна транспортера и оклопна аутомобила“

* Навео да је СССР у Авгфанистану за прве три године имао безмало 4.800 погинулих, најмање 60 уништених тенкова, најмање 400 других оклопних возила и 15 авиона и 97 хеликоптера. А да је Запад за исто време у Ираку имао 2515 убијених војника и официра, д0 20 уништених тенкова Abrams, неколико десетина оклопних транспортера, најмање 50 оклопних возила пешадије, 15 авиона и око 80 хеликоптера

__________________________________________________________________________

         ОРУЖАНЕ снаге Русије изгубиле су у Сирији за три године ратовања 112 људи.

         Ово је открио шеф комитета Савета Федерације (горњег дома парламента) за одбрану и безбедност – генерал Виктор Бондарев.

         Он је до пре три и по године командовао руским Ваздушно-космичким снагама, а о губицима у Сирији додатно је рекао:

         „Безмало половина од 112 погинулих отпада на познату катастрофу Ан-26 и ових дана оборени Ил-20. Од војне технике, у сиријском рату смо изгубили осам авиона, седам хеликоптера и можда 1-2 оклопна транспортера и оклопна аутомобила“.

         Бондарев је –ради упоређивања – навео да је СССР у Авгфанистану за прве три године имао безмало 4.800 погинулих, најмање 60 уништених тенкова, најмање 400 других оклопних возила и 15 авиона и 97 хеликоптера.

Виктор Бондарев

         Запад је – према његовим речима – за три године у Ираку (од 2003-ће до 2006-те) имао 2515 убијених војника и официра (американци од тога – 2309), 20 20 уништених тенкова Abrams, неколико десетина оклопних транспортера, најмање 50 оклопних возила пешадије, 15 авиона и око 80 хеликоптера.

         Бондарев је у овом светлу подвукао:

         „Сирија је показала да смо опет научили да ратујемо. Јер, није важна само победа него и њена – цена“.

         Бондарев је навео да је у редовима терориста у Сирији ратовало и око 4.000 екстремиста са пасошом Руске Федерације и још око 5.000 из других бивших република СССР.

         Генерал је истакао да су Ваздушно-космичке снаге РФ у Сирији уништиле око 85.000 терориста.

         Бондарев је са поносом навео да руска ацијација за три године није нанела ни један једини погрешан удар.

         Његов крајњи закључак је: „Савремена историја не познаје динамичнију и ефикаснију локалну војну кампању од контратерористичке операције Русије у Сирији“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари