„Црна рупа“ – руска подморница „Краснодар“ – два сата на дну Црног мора чак и са искљученом струјом

ТА ВЕЖБА СЕ ЗОВЕ `ЗАЛЕЋИ НА ДНО`- САСТАВНИ ДЕО ЈЕ БОРБЕНЕ ОБУКЕ

* „Краснодар“ је у мају и јуну 2017-те из источног Медитерана – из подводног положаја – крстарећим ракетама „калибар“ тукао положаје исламске државе у Сирији

* Амерички контраадмирал Дејв Џонсон најопаснијим руским подморницама назвао је атомске „Северодвинск“ и Казањ“ које припадају класи „Јасењ“. Чак је притом изговорио: „Довољно их је и само погледати па да се схвати о каквом се потенцијално суровом противнику ради“

___________________________________________________________________________

         ПОДМОРНИЦА руске Црноморске ратне флоте – „Краснодар“ - легла је на морско дно и пуна два сата провела под водом потпуно непокретна и са искљученим моторима и другим агрегатима, чак и без најминималнијег снабдевања стрјом.

           Званични представник Црноморске флоте - капетан Алексеј Руљов – објаснио је:

         „То је била вежба. Та вежба се назива `подморница на морском дну`. овога пута је то било на 20 метара дубине. Подморница пуна два сата није емитовао никакве звуке нити сигнале. Посада је потпуно мировала, осим минималног броја оних који су били у приправности“.

         Додатно је објаснио да су и такве вежбе део обавезне борбене обуке.

         „Краснодар“ је задатак обавио успешно и после два сата се појавио на површини.

         То је дизел-електрична подморница типа „Кило“ које на Западу називају због бешумности и невидљивости „црна рупа“.

         Кад овако „залегне на дно“ – невидљивија је него иначе. И утолико опаснија.

         „Краснодар“ је у мају и јуну 2017-те из источног Медитерана – из подводног положаја – крстарећим ракетама „калибар“ тукао положаје исламске државе у Сирији.

         Црноморска флота Русије претходних дана је извела велике маневре у близини Крима. Уз учешће борбених авиона и десантних јединица.

        Амерички контраадмирал Дејв Џонсон најопаснијим руским подморницама назвао је атомске „Северодвинск“ и Казањ“ које припадају класи „Јасењ“.

        Чак је притом изговорио: „Довољно их је и само погледати па да се схвати о каквом се потенцијално суровом противнику ради“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари