Бивши шеф америчке Стратешке команде Џон Хејтен: САД су потпуно незаштићене од руског „Авангарда“

ШОЈГУОВ  ЗАМЕНИК ЈУРИЈ БОРИСОВ: „АВАНГАРД“ ЛЕТИ 27 ПУТА БРЖЕ ОД ЗВУКА

* Утицајни и реномирани лист National Interest објавио је: „Амерички војни експерти мрачно оцењују способвности САД да се носе са таквим ракетама. Русија је са Авангардом претекла и САД  и Кину у области хиперсоничног наоружања“

* Уредник московског војног магазина „Арсенал Отечества Алексеј ЛЕОНКОВ: „Авангард“ ће бити важан адут руске доктрине сусретног удара. Американци су били испред нас у формирању противракетне одбране. Али, `Авангард` све мења. Тај систем је супериоран свакој ПРО и зато ће са њим бити успостављена равнотежа и повраћена стратешка стабилност“

______________________________________________________________________

         БОЈЕВА главна стратешког ракетног система „Авангард“ у стању је да лети  и 27 пута пржбе од звука  - изјавио је Јуриј Борисов, заменик министра одбране Русије.

         Додатно је указао: „Последња тестирања су показала да може да достигне брзине блиске 30 Маха. Око 27 Маха чак је додатно убрзао“.

         Борисов посебно наглашава, намењујући своје речи понајпре водећим силама Запада:

         „Авангард при таквим брзинама није у стању да обори ни једна постојећа антиракета!“

         По његовим речима, „Авангард“ се од свих постојећих ракетних система у свету разликује по томе што „нико не може да предвиди где ће се он налзити већ у наредном тренутку:

         „Он је у стању да непредвидљиво маневрише, тако да фактички своди на нулу могућности сваке противракетне одбране. Веома га је тешко открити, а још теже оборити“.

         Амерички генерали, експерти и медији су се – управо због овога – поприлично узбодили и узбунили.

Џон Хејтен

         Бивши шеф Стратешке команде САД Џон Хејтен био је више него јасан:       

         „Ми тренутно немамо заштиту од тог оружја. Авангард може да носи и нуклеарну бомбу, а неприхватљиву опасност представља и могућност да се пресретне и уништви свака друга таква ракета.

         Утицајни и реномирани лист National Interest објавио је:Амерички војни експерти мрачно оцењују способвности САД да се носе са таквим ракетама. Русија је са Авангардом претекла и САД  и Кину у области хиперсоничног наоружања“.       

         Washington Examiner је објавио да „Авангард“ превазилази могућности свих америчких хиперсоничних ракета.

         Ово издање наглашава: „САД би вероватно победиле у нуклеарном рату са Русијом, али би погибија цивилног становништва била ужасна јер би наша ПРО била уништена руским ракетама“.       

         Телеканал CNBC упозорио је: „Руски хиперсонични систем пробија чак и најмодерније системе ПРО. Додатно је лоше што ће та ракета ући у наоружање руске армије већ у 2020-ој“.

         Уредник московског војног магазина „Арсенал Отечества“ Алексеј Леонков процењује да ће „Авангард“ бити важан адут руске доктрине сусретног удара:

         „Американци су били испред нас у формирању противракетне одбране. Али, `Авангард` све мења. Тај систем је супериоран свакој ПРО и зато ће са њим бити успостављена равнотежа и повраћена стратешка стабилност“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари