Адмирал Корољев: САД концентришу око Русије стратешко ненуклеарно високопрецизно наоружање

КОМАНДАНТ РУСКЕ РАТНЕ ФЛОТЕ ОТКРИО ДА 100 ЊЕГОВИХ БРОДОВА И ПОДМОРНИЦА ПЛОВИ МОРИМА И ОКЕАНИМА

* САД су разрадиле концепцију муњевитог глобалног удара која се базира на уништавању противничких важних војних објеката, штабова, лансера балистичких интерконтиненталних ракета и командних пунктова помоћу ненуклеарног високопрецизног оружја

__________________________________________________________________________

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе у акваторијама око Русије концентришу своје стратешко ненуклеарно високопрецизно наоружање – изјавио је командант руске Ратне флоте Владимир Корољев.

         Његове речи пренео је главни лист Министарства одбране РФ „Краснаја звезда“, а он није прецизирао о каквим се стратешким високопрецизним оружјима ради.

         Корољев је у истом контексту нагласио да ће руска морнарица током 2019-те бити присутна и у светским океанима у условима „наглог интензивирања оперативне и бојеве припреме Сједињених Држава и других земаља НАТО у близини граница Русије, уз коришћење и поморских система противракетне одбране“.

         Адмирал Корољев истакао да оно „присутна“ подразумева да ће Ратна флота Русије у океанима и морима имати толико подморница и бродова да ће бити у стању да искључи „све могуће претње (нацвионалној територији) из свих мора и океана“.

         Октрио је да тренутно око 100 руских ратних бродова плови на мањој или већој удаљености од својих матичних лука.

         Сједињене Државе су разрадиле концепцију муњевитог глобалног удара која се базира на уништавању противничких важних војних објеката, штабова, лансера балистичких интерконтиненталних ракета и командних пунктова помоћу ненуклеарног високопрецизног оружја.

         Реч је углавном о крстарећим ракетама које носе ратни бродови и подморнице, као и балистичким ракетама са класичним бојевим главама.

         Ове последње су углавном у наоружању подморница – да би остале скривене.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари