ПОПОВИЋ: Са помирењем Русије и Турске креће Јужни ток-2

СНП: ТО ЈЕ ВРХ ПРИОРИТЕТА НАШЕ НАЦИОНАЛНЕ БЕЗБЕДНОСТИ И ЗАШТИТЕ ДРЖАВНИХ ИНТЕРЕСА​

Владимир Путина и Реџеп Ердогана

 • Природно је што су очекивања Србије и земаља централне Европе усмерена на обнављање Јужног тока-2, јер само у оквиру тог гасовода Србија и земље централне Европе могу да обезбеде сигурно снабдевање гасом и неопходну енергетску безбедност за своје грађане и привреду

        ВИДЉИВ напредак у нормализацији односа између Русије и Турске отвара простор да поново буде активиран план о изградњи гасовода „Јужни ток 2”, који би, преко територије Турске, допремао гас из Русије у Европу.

        Србија треба снажно и активно да подржи обнову пројекта гасовода Јужни ток-2 и да са своје стране, и на унутрашњем и на међународном плану, учини све да он буде реализован. То је заједнички интерес Србије и читаве Европе, истакао је Ненад Поповић, председник Српске народне партије (СНП).

        Он је додао да најављени састанак руског председника Владимира Путина и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана представља „важан корак у правцу пуне нормализације односа између Русије и Турске“.

        „След драматичних догађаја у Турској показује како појединим центрима моћи у свету не одговарају блиски односи Москве и Анкаре, уз стратешко партнерство које подразумева и обнову изградње гасовода Јужни ток-2“, објаснио је Поповић.

        Председник СНП је нагласио да ни Турска ни Србија, као ни земље ЕУ „не желе да се одрекну стратешког гасног партнерства са Русијом из простог разлога, јер је Русија једини реалан и сигуран извор гаса за потрошаче у Европи“.

        „Грађани Турске, Србије и ЕУ су се у протеклом периоду наслушали разних нереалних обећања о Набуку, Јужном коридору и другим гасним пројектима иза којих су стајале поједине западне земље, али се показало да је најава изградње тих гасовода служила само да би се спречила стратешка енергетска сарадња са Русијом“, рекао је Поповић.

        Он је објаснио да су очекивања Србије и земаља централне Европе усмерена на обнављање Јужног тока-2, „јер само у оквиру тог гасовода Србија и земље централне Европе могу да обезбеде сигурно снабдевање гасом и неопходну енергетску безбедност за своје грађане и привреду“.

        „А енергетска безбедност наше земље спада у сам врх приоритета националне безбедности и заштите државних интереса“, закључио је Поповић.

         (изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Грешни раб Божији's picture
Грешни раб Божији 15:16 21.07.2016.

 • +34
Voting is closed.

А шта ће на то рећи бирократе из Вучићу драгог Брисела?

Аnonymus's picture
Аnonymus 21:10 22.07.2016.

 • +4
Voting is closed.

Добро питање, рабе!

draganz's picture
draganz 15:30 21.07.2016.

 • +15
Voting is closed.

Русији је стратешки важна Турска, да је придобије на своју стран. То би било снажна брана за мешаше Америке на Блиски Исток, а и удаљавање од Русије са те стране.

Урош's picture
Урош 17:51 21.07.2016.

 • +12
Voting is closed.

Амери су погурали пуч, јер им се не свиђа што се Ердоган мири са Путином. То је њихова демократија.
Србија треба да гледа свој интерес и да се окрене пријатељима и да искористи своју шансу око овог потенцијалног тока.

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:06 21.07.2016.

 • +14
Voting is closed.

Prethodnih dana je možda bila i igra da li će nam iz Turske stići milioni izbeglica, ako se tamo baš zakomplikuje. Sad kažu da će nam iz Turske, odnosno preko Turske stići gas. Bolje je ovo drugo, tj. da najpre Turska sačuva svoj red i mir.

Видра's picture
Видра 08:18 22.07.2016.

 • +12
Voting is closed.

Und svakom slucaju je bolje mir i prelazak Turske u drugi tabor! Sa tim su ubijene dvije muverine, Ami go home ,tj. Nato mars kuci, Juni Tok2 naprijed i mir na cijelom BI. i Balkanu!!!

Soko Sivi's picture
Soko Sivi 08:33 22.07.2016.

 • +9
Voting is closed.

Pitam se samo sta ce srpska izdajnicka elita da radi kad se ruse zidine Eu i Amerike sa ovim sahovskim potezom Rusije? Hoce li se transformisati na brzaka od izdajica und velike patriote???

Аnonymus's picture
Аnonymus 22:16 22.07.2016.

 • +6
Voting is closed.

Добро запажање Соколе. То је очекивана реакција. Они који су призивали америчко бомбардовање Србије и били активна пета колона за време 5-октобарске револуције (значи, де факто издајници) су се трансформисали у тзв. демократе, шаљу чак и овде коментаре и дају лекције из тзв. демократије. Пљују по нашим борцима који су пружили отпор агресији а овамо бајаги подржавају Сиријце у борби против Исламске државе. Каква хипокризија, какво лицемерство, какав недостатак стида. И сада јавно заступају чланство у Натоу и геј бракове! О темпора, о морес!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 21:07 22.07.2016.

 • +3
Voting is closed.

Velicanje Erdogana 2.0 krece opet od strane putinasha ponavljaca.

Аnonymus's picture
Аnonymus 21:14 22.07.2016.

 • +8
Voting is closed.

Амиго, и ти си преживео ову уредничку чистку??? Ухвати се под руку са бајом, новопеченим натоовцом и фрустрираним геј лобистом и отидите до Лазе да посетите вашег гуруа фијука Клунија.

Нада's picture
Нада 00:12 24.07.2016.

 • +6
Voting is closed.

Амиго, без тебе би било досадно. Једино ме мало разочараш што увек звиждућеш исти рефрен своје песме.

Додај коментар