Бугарски парламент није подржао активирање Јужног тока

„ЗА“ ГЛАСАЛО 27 ПОСЛАНИКА, 17 БИЛО ПРОТИВ, А 65 СЕ УЗДРЖАЛО ОД ГЛАСАЊА

Волен Сидеров

        БУГАРСКИ парламент је одбацио иницијативу опозиционе партије Атака да званична Софија „обнови активности везане за градњу гасовода Јужни ток“.

        Могло би се рећи и да - није подржао иницијативу Атаке. Јер, за њу је гласало 27 посланика, 17 је било против, а 65 се уздржало од гласања.

        Лидер Атаке Волен Сидеров претходно је јавно апеловао на државни врх да предложи Русији обнављање градње Јужног тока. При том је нагласио да постоје разлози да се верује да Москва тај стратешки пројекат није „потпуно архивирала“.

        Додао је да је садашња геополитичка ситуација повољна за Бугарску и з повлачење таквог потеза.

        Руски министар енергетике, Александар Новак, изјавио је пре неки дан да је Јужни ток „заустављен“ и да Москва поводом њега на води никакве преговоре.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Бранко's picture
Бранко 18:42 03.02.2016.

  • +12
Voting is closed.

Бугари су бугари, народ без части и образа. Кроз целу историју, како ветар дува тако се и постављају!
Бугарима само луд и наиван може веровати.
То је народ без идентитета. Присвојили су словенски језик као свој, прихватили православље а у суштини остали погано племе!

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 20:07 03.02.2016.

  • +11
Voting is closed.

Постоје нације (боље рећи смдљиве групације) које једноставно не заслужују да постоје и представљају се као део људске цивилизације. Поред шиптара и хрвата то су бугари. По много чему у ту групу треба сврстати и енглезе.

Додај коментар