Галијашевић: Лудачка кошуља је био Алија Изетбеговић, није је са БиХ скинуо ни `Дејтон` јер није разоружао лудаке

ОПЕТ НАС УГРОЖАВА ЗАПАД - ДАНАС САМО КУКАВИЦЕ НЕ СМИЈУ ПОДРЖАТИ РУСИЈУ

Џевад Галијашевић

* Њемачка је та која у Бундестагу расправља и најављује слање својих војника у БиХ - милитаризацију! Поједини НАТО сегменти помињу наоружавање СДА! Кажу да је то наоружавање Оружаних снага БиХ, али није, јер они наоружавају Азов, Ајдар, Десни сектор, Плави сектор - а то је СДА. Наш Азов се зове СДА. Запад жели да их наоружа!

* Важно је да знате на којој сте страни. Да ли сте на страни оних који вас 100 година разарају и уништавају - кроз Аустроугарску, Други свјетски рат и Трећи рајх, те вам на крају раскомадају државу за коју сте дали трећину становништва и подјеле је Независној држави Хрватској, Великој Албанији, Великој Бугарској, а онда се деведесетих врате да вам то понове - бомбардују Републику Српску Крајину, Републику Српску, прогоне Србе из Хрватске у операцији Олуја, па 1999. долазе да бомбардују и Србију, и отимају Косово на силу!

* А шта ће ти Србија без Косова? Шта ће ти Србија ако згазе и удаве Републику Српску? Шта ће ти Србија ако Срби у Црној Гори буду почишћени као у Хрватској?

* О каквој ми то онда Србији будућности говоримо? О Србији која се мишевима клања! Која ћути на увреде Куртија-Муртија, на увреде које свакодневно долазе са Запада и која ћути док јој отимају територију! Док јој отимају историју! Док јој фалсификују идентитет!

__________________________________________________________

       Џевад ГАЛИЈАШЕВИЋ, у емисији После ручка ТВ Хепи

       ДA ЛИ је безбједност региона угрожена због ситуације у Украјини?

       Безбједност угрожавају западне дипломате, западне војне структуре и њихови послушници у Сарајеву. Они парадирају тенковима, стежу омчу око Републике Српске, пријете ликвидацијом Милораду Додику и мирно гледају на то што Изетбеговић каже да је Устав БиХ - лудачка кошуља.

       Лудачка кошуља је био Алија Изетбеговић и није могао да је са БиХ скине ни Дејтонски споразум јер није разоружао лудаке.

       Дешавања у Украјини служе Западу као згодан алиби да дестабилизује БиХ - најављују да ће они будно пратити шта Русија ради у БиХ".

       А Русија ништа не ради!

       Њемачка је та која у Бундестагу расправља и најављује слање својих војника у БиХ - милитаризацију!

       Поједини НАТО сегменти помињу наоружавање СДА! Кажу да је то наоружавање Оружаних снага, али није, јер они наоружавају Азов, Ајдар, Десни сектор, Плави сектор - а то је СДА. Наш Азов се зове СДА. Запад жели да их наоружа!

       Важно је да знате на којој сте страни. Да ли сте на страни оних који вас 100 година разарају и уништавају - кроз Аустроугарску, Други свјетски рат и Трећи рајх, те вам на крају раскомадају државу за коју сте дали трећину становништва и подјеле је Независној држави Хрватској, Великој Албанији, Великој Бугарској, а онда се деведесетих врате да вам то понове - бомбардују Републику Српску Крајину, Републику Српску, прогоне Србе из Хрватске у операцији Олуја, а онда 1999. долазе да бомбардују и Србију, и отимају Косово на силу!

       Ми данас треба да разговарамо о томе шта Русија ради у Украјини.

       А ради оно што ми нисмо имали петљу и снагу и оно што ми нисмо могли: да се разрачунамо са нацистичком копилади која жели да промени резултате Другог свјетског рата.

       Ми смо побједили у Другом свјетском рату, али је он наставио да се води и данас, само другим средствима.

Гласање части, прљавих калкулација и

подлости у Генералној скупштини УН

       Оно што је питање за нас је: да ли уопште може да постоји дилема коме свијету припадамо и како разумијемо догађаје у Украјини?

       Можемо ми причати о цјени гаса и неке површне глупости и да окренемо главу од тога како се руши систем који је био злочиначки по својој природи.

       Тај злочиначки систем избацује Русију из система људских права.

       Гадафи и Либија су били избачени на тај начин, а сада Либија није држава него је пљачкају Британци, Французи и Турци.

       Шта раде Американци  у Ираку? Шта ради Ал Каида која држи Идлиб у Сирији?    Шта раде Американци и Турци у Сирији - пљачкају нафту и говоре о људским правима.    Шта раде у Јемену? Убили су ујединитаеља Јемена, поцјепали земљу на два дијела, пале је и разарају!

       О томе се не говори.

       Ни о Косову*!

       Дакле, када слиједите политику Запада и кажете "ми желимо у ЕУ", да ли размишљате које су консеквенце вашег политичког опредјељења које нам потурате као стратешко?!

       Смијете ли питати европске господаре шта то значи за Србе у БиХ и Републици Српској?

       Ако слиједите западну политику, шта ће се десити са Косовом?

       Ако слиједите западну политику, какво је мјесто у тој архитектури за Србе у Црној Гори? Шта ће бити са Србима у Хрватској?

       Смијемо ли то питати, па рећи - коме ми лажемо о партнерству, коме ми подваљујемо да је лагодна политика данас подржавати Русе.

       Данас Русију само кукавице не смију подржати!

       Желите ли да вам причам како је живјети у зеничко-добојском кантону, у Федерацији БиХ - да вам препричам све оружане и неоружане нападе? Али, морате знати коме припадате!

       Не очекујем да то цијене ни институције Србије ни Републике Српске, него хоћу да знате шта је моје увјерење и гдје ја припадам!

       Политички став значи преузимање одговорности.

       Смијете ли преузети одговорност као држава и рећи да је ово митски сукоб добра и зла у коме је Украјина злоупотребљена - у њој се сукобљава НАТО пакт са Русијом. Сукобљавају се свим механизмима - и хибридним ратовима, и кроз институције УН, економским санкцијама и другим.

       Србија је све то прошла, ништа је ово није изненадило.

       Србија мора исто тако да преузме одговорност.

       У Републици Српској се већ формулише став и мисао да су сами. Да ће бити пуштени низ воду па да ту нико нема храбрости ни да оспори Кристијана Шмита који се на крају шепури и на Косову*.  

       Да нико ту нема храбрости да доведе у питање легитимитет страшне политике у којој се НАТО оклопни транспортери шетају по Бањалуци.

       Нико их не пита шта тамо раде, јесу ли они неки позорници - јавна полиција, уређују ли јавни ред и мир?

       НАТО, који има хиљаде механизама, има све информације са терена и зна све што се дешава (број, стање људства у полицијским и безбедносним структурама) а опет пошаље  војну силу да застрашује и трауматизира народ.

       У Бундестагу обмањују народ да се у Босни нешто дешава, па ће они послати војску да се то нешто спријечи. А дешавате нам се ви, господо, са Запада и то посљедњих 100 година!

       Људски је да се то окарактерише правилно и да се преузме одговорност!        Свакодневно ми, у животу, преузимамо одговорност за своје ставове. Неко је спреман да преузме одговорност, а неко није спреман. Неко се заклања изнад интереса државе и каже: ја морам на цијелу државу мислити!

       А шта ће ти Србија без Косова? Шта ће ти Србија ако згазе и удаве Републику Српску? Шта ће ти Србија ако Срби у Црној Гори буду почишћени као у Хрватској?

       О каквој ми то онда Србији будућности говоримо? О Србији која се мишевима клања! Која ћути на увреде Куртија-Муртија, на увреде које свакодневно долазе са Запада и која ћути док јој отимају територију! Док јој отимају историју! Док јој фалсификују идентитет!

       Док је шпартају и премрежавају  неонацистима на исти начин на који су то урадили у Украјини!

       Дакле, морамо препознати зло. Није лагодна политика рећи свој став. Али, наш став је преузимање одговорности у једином животу који имамо.

       Дакле, имамо и ми одговорност према својој породици и пријатељима, али је дужност да преузмете одговорност - ово је тренутак у коме се руши стари поредак.

       Ово јесте тешко вријеме које треба издржати, али треба и јасно дефинисати и разликовати пријатеља од непријатеља.

       Нико не каже - дигнимо пушке на непријатеља, али морамо дефинисати на којој страни историје ми јесмо данас!

       И још да кажем, бошњачка муслиманска заједница припада америчком исламу. Мало британском, а углавном америчком. То смо видјели на конференцији 57 муслиманских земаља, у Исламабаду, гдје је пакистански премијер указао да су стратешки партнери исламског свијета УН, Руска Федерација и ЕУ.   Нема Велике Британије, нема Америке и нема Аустралије. Дакле, нема англосаксонских разбојника који су заједно са Бакиром и Исламским братством заробили Сарајево.

       Исламски свијет је показао свој став кроз Ерогана, кроз Иран који је чврсто уз Русију, кроз Сирију, а прије десетак дана је и саудијски престолонасљедник Смалман бин Абдулазиз одбио телефонски разговор са предсједником Америке. А прихватио је са Индијом и ОПЕКОМ размјену нафте у матичним валутама.

       То је сахрана петродолара.

       Петродолар пада на два најважнија произвођача – ОПЕК-у и Русији.

       Исламски свијет се опредјелио, видјели смо уздржаност на гласању у УН.

       Дубоко вјерујем да је Русија добро процијенила шта ће се дешавати, да је  одредила циљеве денацификације и демилитаризације.

       Демилитаризација не може да се уради тако што ћете брзо освојити територију и успоставити нове границе, а оставити велику силу наоружања и војске чија је половина нацистички оријентисана кроз разне неонацистичке покрете и Националну гарду као дио Министарства унутрашњих послова.       Морате уништити то оружје, ту војну технику, нацисте.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари