Шојгу открио да су у Сирији испробани ловци пете генерације Су-57 и крстареће ракете за њих

НОВЕ ТАКТИЧКО-ОПЕРАТИВНЕ РАКЕТЕ СУ ЛАНСИРАЛА ДВА ВИШЕНАМЕНСКА СУ-57

  • Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: „Анализа савремених оружанних конфликата показује да државе које немају поуздану ваздушно-космичку одбрану ризикују да престану да постоје. Ово жалосно искуство видели смо у случајевима Југославије и Либије, али то нису једини примери. И Сирија је била на самој ивици да јој се то догоди“

          МИНИСТАР одбране Русије, Сергеј Шојгу, открио је да су Ваздушно-космичке снаге РФ испробале у ратним условима у Сирији перспективне крстареће ракете којима ће бити наоружани руски ловци пете генерације Су-57.

          Прецизирао је да су те „перспективне крстареће оперативно-тактичке ракете“ лансирали управо Су-57.

          Додао је да руски војни стручњаци модернизују 11 типова авиона и хеликоптера на бази резултата њихове примене у борбеним условима у Сирији.

          То ће уследити и са 60 серијских и перспективних модела војне технике.

          Шојгу је оценио да су борбене могућности Ваздушно-космичких снага РФ токоим две године рата у Сирији повећане за 11,7 одсто.

          Открио је да су у Русији у истом периоду формиране две авио-дивизије и да земља коначно има компактно радарско поље за упозоравање о ракетном нападу на целој својој територији.

          Генерал Шојгу је посебно указао и упозорио:

          „Анализа савремених оружаних конфликата показује да државе које немају поуздану ваздушно-космичку одбрану ризикују да престану да постоје. Ово жалосно искуство видели смо у случајевима Југославије и Либије, али то нису једини примери. И Сирија је била на самој ивици да јој се то догоди“.

          Шојгу је све ово рекао ред проширеним саставом Министарства одбране РФ.

          Претходно је шеф Обједињене авио-корпорације Јуриј Сљусар рекао да су се Су-57 добро показали у Сирији:

          „Тамо су била два Су-57. Успешно су прошли ватрено крштење. Све постављене задатке су извршили. То су заиста авиони пете генерације“.        

          Су-57 су вишенаменски фронтовски ловци за борбу против свих ваздушних, копнених и поморских циљева у блиском боју и на великим удаљеностима.

          У Русији је досад произведено 12 таквих авиона, а десет је у фази летачких тестирања.

          Прва серијска партија за Оружане снаге РФ биће – 12 летелица.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари