Торнадо-Г три пута убитачнији од вишецевних ракетних бацача Град

МОЖЕ ДА НЕУТРАЛИШЕ ЦИЉЕВЕ И НА УДАЉЕНОСТИМА ДО 40 КИЛОМЕТАРА

  • Захваљујући изузетној мобилности, Торнадо-Г је у стању да - од момента лансирања ракете до момента њене експлозије на циљу - превали и до пет километара. Дакле: да се премести на сасвим нову „ватрену позицију”, што повећава његову виталност

         НОВИ руски реактивни вишецевни бацачи Торнадо-Г успешно су прошли прва бојева гађања на војном полигону Прудбој у Волгоградској области.

         Првих 20 Торнада-Г уведени су у наоружање Јужног војног округа у фебруару ове године и замениће старије вишецевне реактивне бацаче Град.

         „Ово је било бојево гађање у којем је коришћена бојева муниција. Нисмо пунили ракетама цео систем. Убацивали смо само по неколико ракета у једнан бацач да бисмо оценили како ће све да прође” - рекао је новинарима на полигону командир реактивног артиљеријског вода 20. моторизоване стрељачке бригаде Игор Грјазнов.

         У гађањима је учествовало шест Торнада-Г. Домет гађања није био велик због малих димензија полигона – до две хиљаде метара, иако ови бацачи могу да неутралишу циљеве и на удаљеностима до 40 км.

         Системи су успешно показали своју борбену способност – од ватреног удара није издржала ни изгорела на Сунцу степа која се на неколико места запалила од снажних ракетних удара.

         Степски пожар је био брзо ликвидиран.

         Торнадо-Г по борбеној ефикасности 2,5-3 пута превазилази системе претходне генерације – укључујући и Град.

         Захваљујући високој мобилности, Торнадо-Г је у стању да - од момента лансирања ракете до момента њене експлозије на циљу - превали и до пет километара. Дакле: да се премести на сасвим нову `ватрену позицију`, што повећава његову виталност.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари