Тенковски балет у Подмосковљу

ЗАЈЕДНО СА ТЕНКОВИМА Т-90 У „ПЛЕСНИМ НУМЕРАМА” ЋЕ УЧЕСТВОВАТИ САМОХОДНА АРТИЉЕРИЈСКА ОРУЂА „МСТА-С”

Т-90

         РУСКЕ оружане снаге ће 26. јуна - у оквиру међународног форума „Технологије у „машиноградњи” у Подмосковљу, у граду Жуковски – продемонстрирати својеврсни `тенковски балет`.

         Тај у свету јединствени „плес тенкова“, који ће бити показан по други пут, режирао је један кореограф Бољшог театра, саопштио је представник Копнених снага Русије пуковник Сергеј Власов.

         „Тенковски балет-2012” посетиоци ће имати прилику да посматрају на истом месту где је одржан авио-салон  МАКС.

         „Најрепрезентативнији део овог пословног форума у оквиру кога се одржавају различите конференције и округли столови – треба да буде управо `плес тенкова`. Да би се организовао и режирао „тенковски балет” потребно је било консултовати професионалне кореографе и друге професионалце из Бољшог театра” - рекао је Власов.

         По његовим речима, заједно са тенковима Т-90 у „плесним нумерама” ће учествовати самоходна артиљеријска оружја калибра 152 милиметра „Мста-С”.

         „Велики војно-патриотски програм који демонстрира могућности савремене технике, биће један од кулминационих момената међународног форума „Технологије у машиноградњи 2012”” - изјавио је Власов.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари