Шојгу претњу Русији види и у примицању НАТО њеним границама

ВЕЋОМ ОПАСНОШЋУ ЗАСАД СМАТРА МЕЂУНАРОДНИ ТЕРОРИЗАМ

КОЈИ РАТУЈЕ У СИРИЈИ, МАЛИЈУ И ЛИБИЈИ

Сергеј Шојгу

        МИНИСТАР одбране Русије - генерал армије Сергеј Шојгу - изјавио је да његова земља реформише Оружане снаге са амбицијом да све јединице у њиховом саставу функционишу „у режиму сталне борбене готовости“.

        Шојгу је истовремено - у интервјуу информативној телевизијској емисији „Вести у суботу“ - оценио да је међународни тероризам главни непријатељ његове земље.

        „Неким ово може изгледати као банална и излизана фраза, али  - одговорио је питзањем Шојгу - ко сада ратује у Сирији? Ко ратује у Малију? Ко ратује у Либији?“

        Као претњу безбедности Русије, Шојгу је означио и „примицање НАТО нашим границама“.

        „Русија ширење НАТО сматра апсолутно неутемељеним. Ми не престајемо да на то указујемо, смешкамо се једни другима, а ширење алијансе се анставља“ - нагласио је Шојгу.

        Поводом медијских претпоставки да би ускоро могао постати и први заменик председника Владе РФ, Шојгу је рекао:

        „Ја са председником Владимиром Владимировичем Путином радимо већ подуже. То јест: радим под његовим руководством и тиме се поносим. Поносим се што сам члан његовог тима. Сад сам у Министарству одбране, али ако председник прекосутра каже да будем старији ловочувар  - и то ћу радити. Иначе, желим да нагласим да ја немам никакве политичке амбиције“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари