Шојгу лично проверио ПВО и противракетну заштиту Москве

ШИРОМ РУСИЈЕ У ТОКУ МОБИЛИЗАЦИОНА ПРОВЕРА И „УХОДАВАЊЕ“ МЕХАНИЗМА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Сергеј Шојгу са сарадницима

  • Министру одбране РФ продемонстриране могућности најновијег радара „Сопка-2“ који је постављен ове године, а обезбеђује контролу ваздушног простора у кругу око главног града Русије. Истовремено открива до 300 објеката на растојању до 150 километара, а са тачношћу - до 250 метара

        МИНИСТАР одбране РФ - генерал армије Сергеј Шојгу - обавио је личну инспекцију приправности противваздушне и противракетне одбране Москве.

        Руски војни врх је тим поводом саопштио: „Министар је обавио проверу спремности Прве армије ПВО и ПРО која брани ваздушни простор Москве“.

        Шојгуу је било реферисано: како теку пристизање у Прву армију новог наоружања и градња инфраструктурних објеката.

        Министру одбране су биле продемонстриране могућности најновијег радара двојне намене „Сопка-2“ који је постављен ове године, а обезбеђује контролу ваздушног простора у кругу око главног града Русије.

 
 

        Заменик команданта Ваздушно-космичких снага РФ, генерал-мајор Владимир Тришункин, нагласио је да „Сопка-2“ служи као извор радарских података за систем управљања ваздушним прометом и као контролор ваздушног простора.

        Тај радар може да истовремено открива до 300 објеката на растојању до 150 километара, а са тачношћу - до 250 метара.

        Међутим, ова провера није ни случајна ни једина.

        На целој територији РФ почеле су провере мобилизационе спремности и увежбавање целог државног механизма за функционисање у ванредним ситуацијама. По руским градовима и насељима одјекују и одјекиваће наредних дана сирене цивилне заштите.

        Све ће то потрајати до 20. септембра.

        Министарство за ванредне ситуације провераваће у истом периоду и обученост за брзи утовар у транспортне авионе, хеликоптере и специјална возила спасилачке технике и друге неопходне опреме.            

        За евентуалне терористичке нападе, техногене катастрофе, елементарне непогоде...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари