ШОЈГУ: Изненадне провере знатно повећале борбену готовост Оружаних снага

ИЗВЕДЕНО ВЕЋ ШЕСТ ВЕЛИКИХ КОМПЛЕКСНИХ ПРОВЕРА ТОКОМ 2013.

  • Министар одбране РФ Сергеј Шојгу наглашава да је главни акценат стављен на квалитет борбене припреме војника и јединица и да је зато – поред осталог – чак пет пута повећана потрошња муниције

         КВАЛИТЕТ и интензитет борбене обуке руских војника значајно су повећани захваљујући предузетим мерама, саопштио је на видео конференцији Министарства одбране РФ шеф војног ресора, армијски генерал Сергеј Шојгу.

         „Значајну улогу у повећању борбене готовости Оружаних снага имају изненадне провере, које су постале велике и редовне. Поред тога, изводе се и друге врсте обуке, којих је само на свеармијском нивоу планирано више од 750” – рекао је он.

         Министар је напоменуо и да је зимски период обуке (2012-2013.) завршен одржавањем контролних вежби. На основу њих су унете одговарајуће измене у планове припреме војске за летњи период обуке.

         „Притом је главни акценат стављен на квалитет борбене припреме и повећање индивидуалних показатеља приликом управљања борбеним возилима, летачке припреме посада авиона и хеликоптера, скакања падобраном, пловидбе посада бродова и подморница. Такође, пет пута је повећана потрошња муниције за војну припрему” – нагласио је Шојгу.

         Он је истакао да ће резултати провера за ову годину детаљније бити размотрени на проширеном колегијуму Министарства одбране РФ 10. децембра.

         Од почетка 2013. одржана је већ шеста комплексна провера борбене готовости.

         Под руководством Врховног главнокомандујућег РФ 30. Октобра је изведена још једна вежба.

         У њој су учествовали стратешки бомбардери, подморнице Тихоокеанске и Северне флоте, Ракетне стратешке снаге, снаге и средства Ракетно-космичке одбране.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари