Руски „убица носача авиона“ плови према источном Медитерану

ЗАПОВЕДНИК РАКЕТНЕ КРСТАРИЦЕ „МОСКВА“ ПРЕУЗЕЋЕ ОПЕРАТИВНУ КОМАНДУ НАД РУСКИМ РАТНИМ БРОДОВИМА ИСПРЕД ОБАЛА СИРИЈЕ

Pакетна крстарица „Москва”

        ВОДЕЋИ брод руске Црноморске ратне флоте - ракетна крстарица „Москва” - упућен је у источно Средоземље и у близину обала Сирије треба да стигне 17. Септембра.

        Овај брод, којег у НАТО зову „убицом носача авиона“, био је у тренутку добијања нове наредбе, у Атлантику и пловио је у „радну посету“ Зеленортским острвима.

        Неименовани извор у руском Генералштабу открио је московској приватној агенцији Интерфакс да ће командант „Москве“ - контраадмирал Валериј Куликов - чим се нађе на одредишту преузети оперативну команду над свим руским ратним бродовима у Медитерану.

        Том формацијом се тренутно упраља са командног брода „Адмирал Пантељејев”.

        Русија је пре два дана из Новоросијска упутила у источни Медитеран велике десантне бродове „Новочеркаск“ и „Минск“ који треба прекосутра стигну на „задату тачку“.

        Истовремено са њима - мада је испловио из Новоросијска нешто раније - на исту „тачку“ ће стићи и обавштејно-извиђачки брод „Приазовје“.

        Руски војно-поморски стручњаци наглашавају да би оружане снаге Русије - с обзиром на оно што се спрема - требало да у источном Медитерану имају још најмање два таква брода.

        Уместо „Москве“ Зеленортска острва ће видети руски војни танкер „Иван Бубнов“ који је (до промене наредбе) био у њеној пратњи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари