Руски ратни бродови из Медитерана чувају - границе земље

ГРУПАЦИЈА РУСКИХ БРОДОВА У СРЕДОЗЕМНОМ МОРУ

17. СЕПТЕМБРА ДОБИЈА ТРИ ПОЈАЧАЊА

Виктор Чирков

  • Број руских бродова у Средоземном мору ће расти док се не постигне самодовољност у постизању постављених задатака. Задаци су више него јасни - неутралисање и најмање претње границама и безбедности државе - изјавио је главнокомандујући Ратне морнарице РФ адмирал Виктор Чирков

        ГРУПА руских ратних бродова ће се попуњавати док се не достигне број који омогућава да се неутралише и најмања претња границама и безбедности Русије. Ово је, како преноси руска агенција ИТАР-ТАСС,  у петак изјавио главнокомандујући Ратне морнарице РФ адмирал Виктор Чирков.

        „Број руских бродова у Средоземном мору ће расти док се не постигне самодовољност у постизању постављених задатака. Задаци су више него јасни - неутралисање и најмање претње границама и безбедности државе“ - рекао је адмирал.

        Према његовим речима, „то је пракса свих флота на свету - да буду тамо где расте напетост“.

        Тренутно се у саставу оперативне групације Ратне морнарице Русије у источном делу Средоземног мора налазе велики десантни бродови „Пересвет“, „Адмирал Невељској“, „Минск“, „Новочеркаск“, „Александр Шабаљин“, велики противподморнички разарач „Адмирал Пантелејев“ и фрегата „Неустрашимиј“.

        - Ускоро ће им се прикључити ракетна крстарица „Москва“, фрегата „Сметљивиј“ и велики десантни брода “Николај Фиљченков“ - рекао је Чирков.

        Русија је почела да појачава присуство својих бродова још 2012. године.

        Од децембра прошле године Ратне морнарица Русије почела је са извршавањем задатака на обезбеђењу сталног војног присуства у источном делу Средоземног мора. Како би се побољшала организација управљања, ратни и помоћни бродови који извршавају задатке у Средоземном мору спојени су у оперативну групацију. А 1. маја 2013. формиран је и орган за управљање овом групацијом - оперативна команда у удаљеној поморској зони, која се налази на броду „Адмирал Пантелејев“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари