Руски авиони на „електронском полигону“ увежбавали уништавање аеродрома

ПОСАДЕ СУ-24М, МИГ-29, СУ-25 И МИ-28Н, УНАПРЕД ЗНАЛЕ - САМО ПОЛОВИНУ ЦИЉЕВА

  • Систем „електронског полигона омогућио је да се у реалном времену покаже колико посаде авиона, без примене реалне муниције, прецизно бомбардују - саопштио је званични представник Ратног ваздухопловства Русије пуковник Игор Климов

        РУСКА војна авијација на најсавременији начин је увежбавала уништавање аеродрома.

       За то је користила нови „електронски полигон” Погоново у Вороњежкој области.

       Истовремено тестирајући и сам „електронски полигон“ и аутоматизовани систем навођења ракета на циљеве - посаде авиона и хеликоптера Ратног ваздухопловства Русије су гађале макете тенкова и друге циљеве не користећи бојеву муницију и пројектиле, саопштио је званични представник Ратног ваздухопловства Русије пуковник Игор Климов.

       „Посадама авиона и хеликоптера је био дат задатак  да униште аеродром условног противника, његову авио и оклопну технику.

       Посаде Су-24М, МиГ-29, Су-25 и Ми-28Н, унапред су знале само половину циљева, док су остале циљеве откривале за време извиђања. Нови систем аутоматизованог система откривања циљева омогућио је посадама да се брзо пребаце на нове циљеве и на време изврше школско-борбени задатак“ - нагласио је пуковник Климов.

       Он је додао да су посаде Ратног ваздухопловства током вежби користиле вођене ракете, авио-бомбе и топовско наоружање, изводећи тешке пилотске маневре и увежбавајући избегавање могућег дејства по њима са земље. Зато су стално маневрисале у ваздуху.

       Коришћењем покретног „електронског полигона“ завршено је практично увежбавање примене авијације. Јуришни авиони Су-25СМ извршили су тактичко бомбардовање тенковских макета.

       „Систем „електронског полигона“ омогућио је да се у реалном времену покаже колико посаде авиона, без примене реалне муниције, прецизно бомбардују“ - указао је исти представник Ратног ваздухопловства Русије.

       Г. Шимпрага

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари