Руске специјалне јединице на Камчатки вежбале гађање супермалих подморница

СПЕЦИЈАЛНИ АНТИДИВЕРЗАНТСКИ ОДРЕД УСКОРО ОЧЕКУЈЕ

УВЕЖБАВАЊЕ ПАЉБЕ ИЗ ПОДВОДНОГ ОРУЖЈА

ДП-62 „Дамба“

         ПОСАДЕ руских војних патролних бродова на Камчатки су увежбавале елементе спречавања диверзије уз коришћење самоходних обалских реактивних комплекса ДП-62 „Дамба“.   

         Гађало се појединачним лансирањем по „подводним диверзантима“ и салвом по „супермалим подморницама условног непријатеља“.

         Свега је било око 20 лансирања реактивних пројектила на дистанцу од једног до шест километара.  

         - Командант јединице за борбу против диверзантских снага и средстава, капетан 2. категорије Максим Шинкевич, истакао је да су ове специјалне јединице савладала постављене задатке: сви циљеви су уништени, норме су одрађене за „одличну оцену“ захваљујући сталним тренинзима и повећању интензитета војних вежби, - саопштио је начелник информативне службе  Источног војног округа за тихоокеанску флоту капетан 1. категорије Роман Мартов.   

         У следећој фази обуке, овај специјални одред за спречавање диверзија очекује увежбавање паљбе из специјалног подводног оружја, роњење на различите дубине уз елементе подводне оријентације, као и проналажење евентуалних диверзионих средстава у месту базирања бродова.

         Самоходни обалски реактивни комплекс калибра 122 милиметара ДП-62 „Дамба“ намењен је гађању подводних диверзантских снага и средстава непријатеља у виду супермалих подморница и подводних диверзаната на стајалиштима и местима базирања бродова, као и приликом обезбеђења оперативних делова водене државне границе.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари