Руска војна авијација добија прва четири ловца Су-35

ВИШЕФУНКЦИОНАЛНА БОРБЕНА МАШИНА ГЕНЕРАЦИЈЕ „4++”

  • Руска армија треба да добије укупно 48, засад није јасно да ли ће Русија ове авионе извозити

         ПРВЕ вишефункцоналне ловце Су-35 Ратно ваздухопловство Русије добиће наредних дана.

         „Фабрика у Комскомољску на Амуру, која улази у холдинг „Сухој”, испоручиће прва четири ловца Ратном ваздухопловству РФ до средине фебруара” – саопштио је извор.

         „Званични пријем Су-35 биће обављен у складу са специјалним налогом владе РФ. У  сваком случају, после завршетка свих државних тестирања” – прецизирао је извор.

         Четири прва Су-35 значе почетак реализује државног уговора о испоруци 48 ловаца до 2015. уз убрзавање темпа испоруке”.

         Засад није јасно да ли ће Су-35 извозити. Руски државни извозник оружја „Рособоронекспорт засад није потписивао уговоре за њихову испоруку, али преговори воде са неколико потенцијалних купаца.

         Русија, заправо, још није спремна да извози ловац Су-35, без обзира што међународно тржиште показује интерес за овај авион.

         У јануару прошле године - током посете Кини - руска делегација, у чијем саставу су били представници Федералне службе за војно-техничку сарадњу, „Рособоронекспорта” и компаније „Сухој”, саопштила је да је потписала споразум о промоцији Су-35 на кинеском тржишту.

         Су-35 је модернизовани, високо маневарски ловац генерације „4++”.

         У његовој производњи коришћене су технологија пете генерације које омогућују да ови авиони буду супериорни у односу на авионе исте класе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари