Руска Северна ратна флота уништила „условну подморницу“ противника

У ВЕЖБИ УЧЕСТВОВАЛИ ПРОТИВПОДМОРНИЧКИ АВИОНИ И МАЛИ ПРОТИВПОДМОРНИЧКИ БРОДОВИ КОЛСКЕ ФЛОТИЛЕ

          СЕВЕРНА ратна флота Руске Федерације одржала је маневре у којима је увежбавала проналажење, праћење и условно уништавање стране подморнице у међународним водама Баренцовог мора, саопштио је шеф одељења за информације Западног војног округа за Северну флоту РФ капетан бојног брода Вадим Серга.

          Према његовим речима, таква дејства су увежбавале посаде противподморничких авиона и малих противподморничких бродова Колске флотиле.

          „На маневрима су биле ангажоване и остале снаге морнарице које су усклађено извршавање задатке борбене обуке у Баренцовом мору“ - рекао је Серга.  

          Према плану и програму маневара, на једном од полигона за борбену обуку Северне морнарице (у међународним водама Баренцовог мора) откривена је страна подморница.  

          Из западних рејона, са аеродрома Кипелово у Волгоградској области и Североморск-3 у Мурманској области, били су упућени дежурни противподморнички авиони Ту-142 и Ил-38 из састава морнаричке авијације Северне флоте. На исто одредиште упућени су мали дежурни противподморнички бродови Колске флотиле „Брест“ и „Снежногорск“.  

          Анализирајући резултате управо завршених маневара, командант Северне флоте РФ - адмирал Владимир Корољов - рекао је да су противподморничке снаге, посебно посаде бродова и авиона. успешно обавиле постављене задатке и оствариле високе резултате.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари