Русија уз источну границу NATO поставила „Искандере“ који нишане америчку ПРО

ИМАЈУ ЗАДАТАК ДА ЈЕ УНИШТЕ ТОКОМ ПРВИХ НЕКОЛИКО МИНУТА ЕВЕНТУАЛНОГ РАТА

  • Шеф комитета Државне Думе за одбрану - генерал Владимир ШАМАНОВ: „Да, поставили смо их. Страна војна инфраструктура уз наше границе (америчка) аутоматски се нашла на листи циљева за примарно уништавање. NATO смо знатно раније упозорили да ћемо управо ове ракете - буде ли потребно - разместити и у Калињинградској области“

        ДОГОДИЛО се управо оно што уопште није желео NATO и од чега су понајвише зазирале балтичке државице и Пољска.

        Руски оперативно-тактички ракетни системи „Искандер“- који су у стању да неутралишу и америчку противракетну одбрану - појавили су се на самом западу Руске Федерације - у Калињинградској области. И, не да оду него да остану. Бар неко време, а можда и задуго.

        Председница Литваније - Далија Грибаускаите - тим поводом је већ стигла да изјави:

        „Стигли су и ту ће се стално налазити и бити у непрекидној приправности. Искандери нису претња само Литванији него - половини држава Европе“.

        Литвански министар одбране, Рајмундас Кароблис, обзнанио је да су стигли бродовима у калињинградску луку и да им је већ припремљена „сва потребна инфраструктура“.

        Москва није ни покушала да демантује распоређивање „Искандера“ на самом западу државе.

        Шеф комитета Државне Думе за одбрану - генерал Владимир Шаманов - тим поводом је био сасвим јасан:

        „Да, поставили смо их. Страна војна инфраструктура уз наше границе (америчка) аутоматски се нашла на листи циљева за примарно уништавање. NATO смо знатно раније упозорили да ћемо управо ове ракете ракете - буде ли потребно - разместити и у Калињинградској области“.

        „Искандери“, који могу имати и нуклеарне бојеве главе, биће под командом 152-ге гардијске ракетне бригаде која је дислоцирана у Черњаховску. Замениће оперативно-тактичке системе претходне генерације Точка-У.             

        Москва је још од 2008-ме упозоравала САД и западну војну алијансу да „Искандери“ могу бити постављени у Калињинградској области. Али, уопште не због тога да би држали у шаху „половину европских држава“.

        Њихов задатак је - дође ли до великог рата - да током првих неколико минута униште све елементе америчке ПРВО у Европи, првенствено у Пољској. Руском војном врху је управо тих неколико минута потребно за сигурно извођење узвратног нуклеарног удара интерконтиненталним балистичким ракетама.

        Са „Искандерима“ на границама Литваније и Пољске Русија је себи гарантовала могућност да гарантовано узврати на амерички нуклеарни напад са запада великих размера. Поготово што ће и „Искандери“ и територија око њих бити под заштитом С-400...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари