Русија увежбава ПВО и на истоку земље

НИКАД ВЕЋЕ „ПОТРОШЊА” РАКЕТА, МУНИЦИЈЕ И БРЗИХ И ОСТАЛИХ МЕТА

  • За нишанџије преносних ракетних система Игла и посаде ракетних комплекса Стрела-10 на полигонима је направљен систем циљева који имитирају авио-напад из различитих праваца, трајекторија и налета

         У РУСКОМ Источном војном округу (ИВО) почели су велики маневри јединица ПВО у којем ће бити искоришћено досад највише циљева и муниције, саопштио је начелник прес службе округа потпуковник Александар Гордејев.

         „У маневрима су ангажовани припадници јединица ПВО, моторизованих и тенковских јединица ИВО који су дислоцирани у Републици Бурјатији, Забајкалском, Хабаровском и Приморском крају и Јеврејској аутономној области“ - прецизирао је Гордејев.

         Према његовим речима, ове године ће - у поређењу са прошлом - бити више од три пута повећан број ракета и муниције за увежбавање практичних задатака ракетних јединица. Гађаће се по метама типа Фаланга који су мале и брзе и симулирају авионе и хеликоптере условног непријатеља.

         „Бојева гађања уз оволику количину муниције и имитационих средстава обављамо први пут“ - истакао је начелник прес службе ИВО.

         За нишанџије преносних ракетних система Игла и посаде ракетних комплекса Стрела-10 на полигонима је направљен систем циљева који имитирају авио-напад из различитих праваца, трајекторија и налета. За јединице ракетног система Шилка, поред нисколетећих циљева, припемљен је циљ који имитира хеликоптер условног непријатеља.

         „У бојевом гађању биће ангажовано више од хиљаду војника и до 100 јединица наоружања војне и специјалне технике“ - истакао је Гордејев.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари