Русија до краја јуна организује маневре са учешћем својих 10 мобилних ракетних пукова

УВЕЖБАВАЋЕ „МАРШЕВЕ“, ОПРЕМАЊЕ ЛАНСИРНИХ ПОЗИЦИЈА, МАСКИРАЊЕ, ОДБИЈАЊЕ НАПАДА АВИОНА

  • Неки војни експерти су уверени да су ови маневри - с обзиром на размере - и демонстрација силе. Јер, ових десет пукова у свом наоружању имају до 90 мобилних ракетних система „Топољ-М“ и „Јарс“
  • Министар одбране РФ, Сергеј Шојгу, крајем маја је изјавио да ће Ракетне стратешке снаге до краја 2016-те на сваких својих 10 ракета имати - шест нових. А пре само једне деценије - цео руски нуклеарни штит чиниле су ракете произведене у СССР...

        РАКЕТНЕ стратешке снаге Русије (РВСН - Ракетные войска стратегического назначения) до краја јуна ће на потенцијалне борбене положаје извести десет пукова.

        Ово је објавило Министарство одбране РФ и прецизирало да ће јединице наоружане мобилним ракетним системима „Топољ-М“ и „Јарс“ увежбавати извођење „маршева“, опремање „лансирних позиција“ на непознатом терену, њиховог маскирања и одбране од диверзантских група и авијације противника.

        Све ће се ово догађати (увежбавати) у Тверској, Новосибирској, Свердловској, Кировској, Иркутској и Ивановској области.

        Министарство одбране РФ је прецизирало да је покретање свих десет пукова део планираних летњих програма обуке.

        Међутим, неки војни експерти су уверени да су ови маневри - с обзиром на размере - и демонстрација силе. Јер, ових десет пукова у свом наоружању имају до 90 мобилних ракетних система „Топољ-М“ и „Јарс“.

        Зато не искључују да је ово одговор Москве на активирање америчких нуклеарних снага поред западних граница Русије.

        Јер, прошле недеље су руски ловци Су-27 два пута пресретали америчке стратешке бомбардере B-52 и B-1B Lancer над Балтичким морем. Ти авиони су укључени у поморске маневре NATO BaltOps у којима учествује 50 ратних бродова и подморница, плус 55 авиона. А сами бомбардери B-52 и B-1B су основа америчке ваздушне нуклеарне тријаде.

        Посезањем руског војног врха за десет пукова догађа се и након постављања америчких противракетних система THAAD у Јужној Кореји.

        Сваки од 10 руских ракетних пукова има и противдиверзантску чету, а на располагању имају и оклопне аутомобиле „Тајфун-М“ и беспилотне летелице.     

        Руководилац московског Центра за војне прогнозе, Анатолиј Циганок, поводом скорих маневара оценио је:

        „Демонстрација њихових могућности реално изазива само оптимизам. Ракетне стратешке снаге се очито брзо модернизују. Јер, сада имају много више система „Јарс“ него што су имале пре само неколико година“.

        Министар одбране РФ, Сергеј Шојгу, крајем маја је изјавио да ће Ракетне стратешке снаге до краја 2016-те на сваких својих 10 ракета имати - шест нових. А пре само једне деценије - цео руски нуклеарни штит чиниле су ракете произведене у СССР...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

misko's picture
misko 18:57 14.06.2017.

  • +20
Voting is closed.

meni ovo liči na borbeni raspored za rezervni udar:) Ako ova stoka sa zapaa samo na silu reaguje i treba ih dr
žati na kratkom lancu strateški.Vrlo je izvesno da će anglosaxonska alijansa PRVA udariti, oni to planiraju i uvežbavaju već mnogo decenija i apsoluno računaju na takav tip rata gde su oni pobednici bez mogućnosti da protivnik uopšte uzvrati. Veoma su naivni, a sada to prelazi već i u LUDILO jer oni JOŠ UVEK VERUJU DA MOGU DA POBEDE U NUKLEARNOM RATU BEZ GUBITAKA I BEZ POSLEDICA.TO JE ONO ŠTO JE NAJOPASNIJE U OVOM MOMENTU.

Sloba's picture
Sloba 20:03 14.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Na te manevre treba pozvati i Kim Jong-una. Decko brzo kapira stvari, ima zarku zelju da azdaji stane na rep, te Rusija né bi trebalo da omalovazava takve saveznike.

iki's picture
iki 21:06 15.06.2017.

  • +14
Voting is closed.

Slobo, odavno se nisam ovako nasmejala .Pa gde, baš, mog ljubimca, Kima , spomenu? Dečko je stvarno lucidan i stao bi aždaji ne samo na rep, već i na glavu.Svaka ti čast!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 19:47 14.06.2017.

  • +17
Voting is closed.

samo budala moze da napadne Rusiju. A ako neko bas tako mrzi Ruse onda mu je najbolje da ceka jer se Rusi pre ili kasnije sjebu sa svojim sistemom. Tako je i Putko sad krenuo i 30 godina ce tupiti kurac ko Staljin i Breznjev da bi onda bili opet na pocetku.

Додај коментар