Русија активно ради на производњи беспилотног ловца шесте генерације

ОТКРИЋЕ БИВШЕГ КОМАНДАНТА РАТНОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА РФ,

ГЕНЕРАЛА АРМИЈЕ ПЈОТРА ДЕЈНЕКИНА

Т-50

  • Русија управо тестира четири ловца пете генерације Т-50, али није искључено да буде међу пионирима који ће прескочити масовну производњу летелица пете генерације и одмах прећи на - шесту...

         РУСКИ авио-конструктори активно раде на стварању беспилотног ловца шесте генерације, саопштио је бивши командант Ратног ваздухопловства Русије генерал армије Пјотр Дејнекин. 

         „Беспилотне летелице великог домета захтевају допунска изучавања, тим пре што ће шеста генерација борбене авијације бити беспилотна. Наравно, над овом проблематиком се код нас активно ради“, рекао је Дејнекин, а преноси московска агенција РИА Новости.

         На овај начин је генерал Дејнекин делимично одговорио на питање - зашто Русија приступа креирању ловаца шесте генерације кад су јој САД далеко одмакле у изради и тестирању ловца пете генерације Т-50? Значи ли то да прескаче пету генерацију ловаца?

         Дејнекин је истакао да не треба поредити Русију, на пример, са Француском, која је чланица НАТО и која ловце пете генерације може куповати од САД.

         „Ми се овим важним послом морамо самостално бавити и због тога можда нећемо успети да прескочимо читаву једну генерацију“ - рекао је бивши командант руског Ратног ваздухопловства.

         У Русији су увелико у току тестирања ловца пете генерације Т-50. Истовремено, водеће европске земље ће, сматрају неки војни аналитичари, одмах прећи на шесту беспилотну ударних авиона. Што би значило да неће ни стварати борбену авијацију пете генерације.

         Руски ловци пете генерације - Т-50 - приказани на управо завршеној московској авио-космичке  технике МАКС- 2013, али још нису спремни за серијску производњу.

         Раније је било саопштено да се државно тестирање тренутно обавља на четири овакве летелице.

         Први лет авиона Т-50 био је у јануару 2010. године, док је прво јавно појављивање било на изложби МАКС-2011.

         Такође се сазнаје да ће авиони Т-50 бити опремани новим моторима пете генерације. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари