РОГОЗИН: Већ тестирамо реактивну снајперску пушку

ОЦЕНИО ДА СЕ У СВЕТУ СВЕ ВИШЕ ЗАОШТРАВА БОРБА ЗА ПРИРОДНЕ РЕСУРСЕ

  • Руски вицепремијер оценио да ни једна земља у свету није испред РФ на плану сајбер-безбедности

         УТИЦАЈНИ потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин, у чијој надлежности је цела национална војна индустрија, изјавио је да је у његовој земљи почело тестирање – реактивне снајперске пушке.

         Притом је прецизирао: „Имамо доста перспективних пројеката. Таквим пројектом сматрамо и реактивну снајперску пушку. То ново оружје се већ тестира”.

         У интервјуу телевизији „Севодња”, оценио је да се Русија – поред претњи које долазе од тероризма и потенцијалних противника – суочава и са конкуренцијом за ресурсе у арктичком региону. Очигледни су, тврди Рогозин, изазови у Арктику.

         „То је избило на површину јер се ресурси смањују у свету, тако да ће се доступ и борба за њих само заоштравати. У ову зону хрле веома моћни, веома мишићави и плећати, зато у арктичком региону, ради заштите наших националних, а пре свега економских интереса, морамо створити цео систем заштите и арсенал инструмената” — рекао је Рогозин.

         Он је још истакао да у пољу посебне пажње Москве остаје проблем сајбер безбедности.

         И додао: „Тим проблемом се, наравно, бавимо. Ми, а то вам тачно могу рећи, не заостајемо у заштити безбедности наших сајбер мрежа и разумемо њихов велики значај”.

         „Постоји још један аспект, а то су друштвене мреже, које, у суштини, воде агресију против државе рушећи њене моралне принципе или подривајући поверење према властима и јавним ауторитетима. То је позната прича. То је већ било у широкој примени, на пример, у врућим тачкама као што су Египат и Сирија” — указао је Рогозин и истакао да је Русија несумњиво спремна на одбрану од таквих претњи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари