РОГОЗИН: Буде ли нападнута, Русија ће употребити и нуклеарно оружје

РУСКИ ВИЦЕПРЕМИЈЕР УПОЗОРИО ПОТЕНЦИЈАЛНЕ АГРЕСОРЕ

ДА ЋЕ РФ ЊИМЕ БРАНИТИ И ТЕРИТОРИЈУ И ДРЖАВНЕ ИНТЕРЕСЕ

Дмитриј Рогозин

  • За Русију је нуклеарно оружје - оружје одвраћања и одмазде које изравнава шансе

        УКОЛИКО буде нападнута, Русија ће за одбрану користити и нуклеарно оружје - упозорио је потпредседник владе РФ Дмитриј Рогозин.

        Наступивши у Државној Думи, у оквирима „владиног сата“, Рогозин је прецизирао:

        „Могуће је конвенционално оружје „качити“ на стратешке ракете-носаче, може се у том смислу експериментисати до миле воље, али ће Русија - уколико буде нападнута, а у складу са својом доктрином - под одређеним околностима своју територију и најкрупније државне интересе обавезно бранити помоћу нуклеарног оружја. Сваки агресор - или група агресора - треба унапред да зна да је за нас управо та могућност главни фактор одвраћања и осујећивања могућих провокација и саме агресије против Руске Федерације“.

        Ми никада - подвукао је Рогозин - нимо умањивали улогу нуклеарног оружја као оружја одмазде које изравнава шансе.

        Руско „нуклеарно коферче“ - мобилни центар за управљање националним стратешким снагама . од 7. маја 2012. Поново је код Владимира Путина.

        Постоје још два таква „коферчета“ и они су непрекидно поред Министра одбране РФ Сергеја Шојгуа и начелника Генералштаба Валерија Герасимова који је открио да ће Русија наредних година приоритет дати снабдевању јединица модерним ракетама „Јарс“ и јачању својих мобилних стратешких нуклеарних снага.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари