Путин указом повећао бројност Оружаних снага РФ на 1.885.371

ПОВЕЋАЊЕ НИЈЕ ВЕЛИКО, АЛИ СЕ УКАЗ ПОЈАВИО НА ДАН ПОЧЕТКА САМИТА NATO ПАКТА У ВАРШАВИ

  • Приликом сусрета са дипломцима војних академија, Владимир Путин је рекао и ово: „Данас решавамо много великих општенационалних задатака. Најважнији од њих је свакако - јачање наших Оружаних снага. Савремене и добро опремљене и мобилне копнене снаге и ратна флота су гаранција суверенитета и независности Отаџбине и безбедности наших грађана“

        РУСИЈА је незнатно повећала бројност својих Оружаних снага. Тачно на дан када је у Варшави почео самит NATO пакта.

        Можда је и случајност, али највероватније - није.

        Било како било, Оружане снаге РФ од данас имају 1.885.371 човека.

        Досад су имале 1.884.829 људи, што значи 542 човека мање.

        У указу који је потписао шеф државе Владимир Путин, број људи под оружјем остаће непромењен. Оружане снаге РФ досад су их имале - равно милион, а тако ће и остати.

        Ово је ипак одређено јачање Оружаних снага Руске Федерације. У ком сегменту или сегментима - у Москви се, наравно, не открива.

        Почетком 2008-ме године, Оружане снаге РФ бројале су 2 милиона људи, а тога - 1,134 су били војници и официри.

        Путин је пре неколико дана - приликом сусрета са дипломцима војних академија - нагласио да ће Русија и даље јачати своју војну и одбрамбену моћ јер су њене Оружане снаге „најбољи аргумент против свих покушаја провокација, уцењивања или вршења притисака на Русију“.

        Истом приликом је нагласио да ће Москва подићи на виши ниво координацију са својим савезницима у војној сфери. Још је подвукао:

        „Данас решавамо много великих општенационалних задатака. Најважнији од њих је свакако - јачање наших Оружаних снага. Савремене и добро опремљене и мобилне копнене снаге и ратна флота су гаранција суверенитета и независности Отаџбине и безбедности наших грађана“.

        Путин је истовремено открио да ће тежиште програма развоја Оружаних снага РФ до 2025 бити на високопрецизном наоружању и најмодернијој техници и средствима везе. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари