ПУТИН: Русија ће јачати своје Оружане снаге и после 2020.

УПРКОС ТОМЕ ШТО ЋЕ ПРОЦЕНАТ МОДЕРНОГ НАОРУЖАЊА У НАРЕДНИХ ШЕСТ ГОДИНА ДОСТИЋИ СВЕТСКИ СТАНДАРД - 70 ОДСТО

        ОБНОВА Оружаних снага Русије биће настављена и после 2020. године иако дотад треба да буде модернизовано 70 одсто наоружања и војне технике - објавио је Владимир Путин.

        Током разговора са студентима Националног универзитета за нуклеарна истраживања, један од учесника овог сусрета упитао је Путина када ће бити обновљено преосталих 30 одсто наоружања ако 70 одсто треба да буде модернизовано до 2020. године.

        „То је (70 одсто) просечни светски показатељ за водеће државе у свету, тако да ћемо ми и у будуће усавршавати, али генерално је добро када се такав ниво од 70 одсто достигне. Али, ми ћемо се постепено кретати и даље“ - рекао је шеф руске државе.

        У децембру прошле године је руски премијер Дмитриј Медведев, одговарајући на питање колики је буџет за Министарство одбране у 2013. години, рекао је да је реч о цифри од 2,1 билиона рубаља (64 милијарде долара). И указао да ће наоружавање армије до 2020. године у потпуности бити обављено.

        „То је веома важно. Посебно за Русију која је нуклеарна држава“ - нагласио је том приликом премијер.

        Прес секретар шефа руске државе Дмитриј Песков истакао је да је Путин - док је још био премијер - започео тежак процес модернизације руске армије и морнарице је, без обзира на период кризе 2008-2009. године.

        „Ради се о томе да свака земља, а посебно таква као што је Русија, сноси одговорност и игра једну од главних улога у процесу обезбеђивања режима узајамног одвраћања, као и обезбеђивања стратешке безбедности. Она мора одржавати своје оружане снаге и одговарајуће индустријске области на савременом нивоу“ - истакао је Песков.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари