ПУТИН: Није звецкање оружјем стално присуство руске морнарице у Медитерану

ГРУПА ОД 16 РУСКИХ РАТНИХ БРОДОВА СА ТРИ БОРБЕНА ХЕЛИКОПТЕРА

ПОЧЕЛА ПАТРОЛИРАЊЕ СРЕДЗЕМНИМ МОРЕМ

  • Групом непосредно командује капетан бојног брода Јуриј Земски. А он не крије да су му постављени ови задаци: посматрање дејстава других држава у Средоземном мору, обезбеђивање сигурности руског бродарства и економских активности и „демонстрација руске заставе“ у Медитерану
  • Земски је посебно нагласио: „Група је у приправности и за решавање изненадно постављених задатака у вези са развојем ситуације у региону“

          ОПЕРАТИВНА група Руске ратне флоте - у чијем саставу су 16 војних бродова и три борбена хеликоптера - започела је своју „медитеранску мисију“ чији саставни део ће бити и бар једно бојево гађање.

         Саопштавајући све ово, начелник Генералштаба Оружаних снага РФ, генерал Валериј Герасимов, још је додао: „Патролирање је почело 1. јуна, а састав оперативне групе ће се мењати у зависности од ситуације. Штаб групе је на великом противподморничком броду „Адмирал Пантелејев“, а сама група је потчињена команданту Црноморске ратне флоте“.

         Групом непосредно командује капетан бојног брода Јуриј Земски. А он није крио да су му постављени ови задаци: посматрање дејстава других држава у Средоземном мору, обезбеђивање сигурности рсуког бродарства и економских активности и „демонстрација руске заставе“ у Медитерану.

         Земски је посебно нагласио: „Група је у приправности и за решавање изненадно постављених задатака у вези са развојем ситуације у региону“.

         Према његовим речима, снаге његове формације су подељене у четири тактичке подгрупе које су распоређене у западним и источним деловима Средоземног мора.

         Он је још прецизирао: да ће планирана гађања бити и ракетна и артиљеријска и да ће бродови под његовом командом залазити (поред сиријског Тартуса) и у луке Малте и Кипра и још неких медитеранских држава.

         Успостављање сталног присуства у Медитерану руске Војно-поморске флоте није никакво звецкање оружјем. Заједно са партнерима, укључујући и партнере из круга земаља НАТО, Русија је много тога урадила на плану парирања претњама криминалних заједница и у борби против пирата - нагласио је шеф руске државе Владимир Путин.

         Руски лидер је истовремено изразио очекивање да ће његова ратна морнарица ускоро располагати и новим савременим бродовима и наоружањем.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари