Посетиоце очекују симулације ваздушних битака, такмичења тенкова и форсирање језера

У ПОДМОСКОВЉУ ОТВОРЕН ЈЕДИНСТВЕНИ САЈАМ

САВРЕМЕНИХ ВОЈНИХ ДОСТИГНУЋА

  • Представљено више од 280 модерних и перспективних модела технике и оружја. Између осталог, корпорација „МиГ“ представља бродски ловачки авион МиГ-29К и модел мултифункционалног ловца МиГ-35

        У ПОДМОСКОВЉУ је отворен међународни војно-технички форум „Армија 2015“.

        „Армија 2015“ је замишљена као велики сајам достигнућа војне индустрије Русије. Организатори очекују да ће форум допринети јачању међународне војно-техничке сарадње и васпитавању руске омладине у патриотском духу и да ће се позитивно одразити на имиџ Оружаних снага РФ.

        Према проценама организатора, за четири дана, од 16. до 19. јуна, догађај ће посетити више од 50 хиљада људи.

        Од постојећих тематских сајмова и салона „Армија 2015“ се разликује по томе што ће на истом месту своја достигнућа представити различити видови и родови војске, као и око три хиљаде војних предузећа.

        Стручњацима и широј јавности на форуму ће бити представљено око 100 најновијих модела наоружања и средстава радијацијске, хемијске и биолошке заштите, укључујући модерне роботске системе.

        У оквиру статичке експозиције форума, према Министарству одбране РФ, биће представљено више од 280 модерних и перспективних модела технике и оружја. Између осталог, корпорација „МиГ“ ће представити бродски ловачки авион МиГ-29К морнаричке авијације Ратне морнарице Русије и модел мултифункционалног ловца МиГ-35.

        Концерн „Алмаз Антеј“ представиће више од 80 модела производа војне (зенитни ракетни системи „Бук-М2Е“ и „Оса-АКМ1“, зенитни ракетно-топовски систем „Тунгуска- М1“, борбено антидиверзантско возило „Тајфун-М“ и др.) и цивилне намене.

        Предузећа у саставу корпорације ОСК представиће макете ненукеарне подморнице 677Е, корвете класе 20382 „Тигар“ и др.

        Корпорација ОПК ће представити систем за везу С-111 за ловачки авион пете генерације Т-50, системе за везу из породице „Буран“ за ратну морнарицу, аутоматизоване центре „Антеј“ за више руководство копнених снага. Такође, ОПК планира да изложи персоналне таблет рачунаре за команданте и командире, навигацијски картографски таблет рачунар и радио станицу „Бусол“ који су специјално направљени за војничку опрему „Ратник“, која се још зове и „комплет војника будућности“.

        Динамички програм форума укључује показне летове технике Ратног ваздухопловства Русије са аеродрома Кубинка (с имитацијом ваздушног боја и десанта), такмичења тенкова и прелазак војске преко језера Комсомољскоје.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари