Оружане снаге РФ добијају систем који имитира напад групе авиона или крстарећих ракета

НИ РАДАРИ АМЕРИЧКИХ СИСТЕМА ПРО У РУМУНИЈИ И ПОЉСКОЈ НЕЋЕ МОЋИ ДА УТВРДЕ КОЈИ ЈЕ НАПАД ЛАЖНИ

* Владимир МИХЕЈЕВ: Ти системи ће бити монтирани на ракете уместо бомби (и атомских и класичних), а биће у стању да код противника ствара утисак да је подвргнут групном ракетном или авионском нападу... Да ракете и бомбе само што му се нису сручиле на главу

         ОРУЖАНЕ снаге Русије ускоро ће добити систем за радио-електронску борбу који ће Американцима и НАТО  покварити многе планове.

         Још се не зна како се тачно зове, али се зна да га производи концерн „Радио-електронске технологије“.

         Како је открио Владимир Михејев, саветник првог заменика генералног директора тог концерна, ти системи ће бити монтирани на ракете уместо бомби (и атомских и класичних), а биће у стању да код противника ствара утисак да је подвргнути групном ракетном или авионском нападу. Другим речима: да ракете и бомбе само што му се нису сручиле на главу.

         Михејев је додатно објаснио:

         „Систем је у стању да имитира лет групе авиона или крстарећих ракета. Односно: да имитира њихов лажни напад“.

         Михејев је објаснио да су радови на систему „у завршној фази“ и да ће моћи да га користи неколико типова руских ракета.

         Овакви системи ће Русији омогућити да – буде ли потребно – организује један, три, пет или 50 истовремених лажних напада. А да иза неког од њих – или више њих – уследи прави.

         Ако Михејев говори пуну истину, његове речи подразумевају да ни радари америчке противракетне одбране у Рмунији, Пољској или Јужној Кореји не би били у стању да благовремено открију да ли је напад прави или лажни.

         И ово је одговор Москве на све што Американци раде на плану противракетне одбране којом провоцирају нову трку у наоружању.

         На ово је указао и заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ Виктор Познихир, нагласивши да глобални систем противракетне одбране, на којем рае САД, ремети стратешку равнотежу у свету.

         Он је оценио и да ће глобална (америчка) ПРО у Белој кући и Пентагону стварати илузију да Сједињене Државе могу – без икаквих последица по себе – у изненадном нападу применити и стратешко, офанзивно нуклеарно наоружање. Јер, противник наводно, не би ни стигао са употреби своје или би најмање 70 одсто његових ракета били пообарано одмах након узетања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

garavi's picture
garavi 01:47 11.06.2017.

  • +30
Voting is closed.

Лепо! Лепо!! Лепо!!!

zauvek branilac's picture
zauvek branilac 12:41 11.06.2017.

  • +14
Voting is closed.

Oslobodilačkim RUSKIM RAKETAMA pripada jugoistok Evrope što zna cela SRPSKA ZEMLJA!

Драган Ђорђевић's picture
Драган Ђорђевић 13:16 11.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Само је питање времена када ће и Русија имати глобални систем противракетне одбране и хиперсоничне ракете за удар који би онеспособио америчке стратешке нуклеарне балистичке ракете још на земљи. Надам се да ће Русија и Кина заједно издржати трку у наоружавању коју намећу САД. И не само да ће издржати него ће Запад ту трку изгубити ако не збаци банкстере са грбаче.

Видра's picture
Видра 13:21 11.06.2017.

  • +15
Voting is closed.

Још боље би било удар који уопште не видиш а не илузија да је масовни а уствари није!!!

Slobodanka's picture
Slobodanka 20:07 11.06.2017.

  • +11
Voting is closed.

„Систем је у стању да имитира лет групе авиона или крстарећих ракета. Односно: да имитира њихов лажни напад“.
Ovo je odlično jer NATO neće pouzdano znati gde je pravi, a gde lažni napad. Neće moći ni da predvidi i izbegne pravi napad. Takodje teže će pregrupisavati i koncentrisati neke svoje snage.
Neka Rumunija što pre dobije zapravo po "čip-ki", a zatim i Milogora.

Додај коментар