Нови руски „свевисински радари“ могу да истовремено прате 100 циљева

ПРВА ЧЕТИРИ УКЉУЧЕНА У СИСТЕМ ОДБРАНЕ НЕБА ИЗНАД МОСКВЕ

96Л6Е

  • Радари за ниско и високолетеће циљеве 96Л6Е у стању су да идентификују циљ и да одреде његове координате. Препознају ракете, авионе, хеликоптере и беспилотне летелице

         РУСКЕ снаге ваздушно-космичке одбране добиле су четири најсавременије радарске станице за противваздушну одбрану под називом „Радар за ниско и високолетеће циљеве“.

         Ови системи ће бити у бојевој приправности у најскорије време, а њихов задатак ће бити одбрана неба изнад Москве истовремено из четири правца.

         „Нови свесисински радари омогућавају лоцирање ваздушних циљева, укључујући крстареће ракете на максималним удаљеностима – рекао је заменик команданта Снага ваздушно-космичке одбране за ПВО генерал-мајор Кирил Макаров. Они ће нам дати велику предност над непријатељем, па ће, у случају потребе, претње из ваздуха бити на време уочене и елиминисане“.

         Према речима Макарова, нове радарске станице ће у наредних пет година добити све активне јединице у саставу Ваздушно-космичке одбране и ПВО.

         Нови руски радари за ниско и високолетеће циљеве 96Л6Е у стању су да идентификују циљ и да одреде његове координате.

         Штавише, у стању су да препознају четири категорије циљева: ракете, авионе, хеликоптере и беспилотне летелице. А истовремено могу да прате 100 циљева.   

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари