Нови драгуљ руске војне индустрије: „Терминатор“ штити своје тенкове и уништава туђе

ПРОТИВНИЧКЕ ТЕНКОВЕ УНИШТАВА И НА ШЕСТ КИЛОМЕТАРА УДАЉЕНОСТИ

  • Располаже са два упарена аутоматска топа калибра 30mm, два брза аутоматска бацача граната АГ-17Д, четири противтенковске дириговане ракете „Атака-Т9М120-1 или 9М120-1Ф/4 и митраљезом 7,62mm
  • Командир возила има на располагању комбиновани панорамски нишан са телевизијским и термовизијским каналом. Видно поље му је стабилизовано у две равни. Захваљујући овоме, противничке тенкове може да уочава и на пет километара удаљености. Ноћу користи термовизијски систем са којим „види“ до три и по километра

        МИНИСТАРСТВО одбране Русије обнародовало је шта све може његово суперсавремено борбено возило за подршку тенковима и „Терминатор“.

        Овај полутенк предвиђен је и за извођење маневарских бојевих дејстава у саставу већих тенкових и мотострељачких јединица.

 

        Руско министарство је указало да „Терминатор“ може да буде вишенаменско борбено средство у условима примене нуклеарног или другог оружја за масовно уништавање.

        Располаже са два упарена аутоматска топа калибра 30mm, два брза аутоматска бацача граната АГ-17Д, четири противтенковске дириговане ракете „Атака-Т9М120-1 или 9М120-1Ф/4 и митраљезом 7,62mm.

        Оклопну технику уништава на удаљеностима до шест километара.

        Командир возила има на располагању комбиновани панорамски нишан да телевизијским и термовизијским каналом. Видно поље му је стабилизовано у две равни.

 

        Захваљујући овоме, противничке тенкове може да уочава и на пет километара удаљености.

        Ноћу користи термовизијски систем са којим „види“ до три и по километра.

        Може да користи и ласерски даљиномер и ласерски систем управљања противтенковским ракетама.

        „Терминатор“ је постављен на шасију и гусенице тенка Т-72 .

        Најодговорнији за наоружавање у досадашњој влади Дмитрија Медведева - Дмитриј Рогозин - пре неки дан је оценио: „Пред Терминатором је блистава перспектива. Алжир је већ спреман да купи 300 тих борбених возила“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари