Небо над Москвом браниће и пук C-400

РАКЕТНИ СИСТЕМ С-500 ЋЕ БИТИ И ЕЛЕМЕНТ ПРОТИВРАКЕТНЕ ОДБРАНЕ

  • ПУТИН: Од стања система Ваздушно-космичке одбране зависи стратешки паритет и баланс снага. Зато посебну пажњу треба посветити оружјима ближе и даље будућности

         ПУКОВСКИ комплет зенитног ракетног система С-400 биће ускоро постављен око Москве. Ово је саопштио командант руских Снага ваздушно-космичке одбране Александар Головко.

         „До краја 2013. године Снаге ваздушно-космичке одбране добиће пуковски комплет зенитног ракетног система С-400, који ће бити постављен у Московској области“ – истакао је Головко.

         Такође, он је саопштио да је планирано да „2014. године Снаге ваздушно-космичке одбране добију још један пуковски комплет С-400“.

         Снаге ВКО тренутно имају модерне зенитне ракетне системе средњег домета С-300ПМ, зенитне ракетне системе великог и средњег домета С-400 „Тријумф“, зенитне ракетно-топовске системе малог домета „Панцир-С“, радаре „Гама“, „Небо-СВУ“ и средства аутоматизације „Фундамент“.

         Како је раније саопштио председник Русије Владимир Путин, наредне године ће ВКО добити још три пуковска комплета С-400.

         „Процес опремања ракетних и других јединица савременим системима С-400 иде по плану. Ове године два пуковска комплета тог система већ су предата војсци. Још три ће бити предата 2014. године“ – рекао је Путин. По његовом мишљењу, то је добар показатељ. Он се нада да ће тај рок бити испоштован.

         Путин је нагласио да од стања система Ваздушно-космичке одбране зависи стратешки паритет и баланс снага. Шеф руске државе је истакао да посебну пажњу треба посветити оружјима ближе и даље будућности.

         „Ми треба да говоримо не само о модерним технологијама, већ и о будућим. Ми смо о томе већ говорили у фабрици „Обухов“ – казао је он. – С тим у вези, напомињем да се тада радило о зенитном ракетном систему средњег домета „Витез-ПВО“ и тестирању новог зенитног ракетног система С-500, који не само да ће моћи да извршава задатке у оквиру ПВО, већ ће, по свему судећи, бити и елемент противракетне одбране“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари