Москва у Медитеран може упутити и ратне бродове који су сада код Афричког рога

РУСИЈА ЋЕ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ - БУДЕ ЛИ ПОТРЕБНО - ИЗ СИРИЈЕ

ЕВАКУИСАТИ ДЕСАНТНИМ БРОДОВИМА 

  • Извор из Ратне морнарице РФ: Спремни смо за решавање свих задатака који нам могу бити постављени услед појачавања војног присуства НАТО-а у региону. Свих, укључујући и изненадне
  • Исти извор нагласио да је оперативна формација руске Ратне морнарице у Средоземном мору - иако није добила наређење да било с ким ратује - спремна да предузме све акције у циљу заштите руских националних интереса у региону
  • Није искључио могућност да ће „групација Ратне морнарице бити појачана једним бродом Црноморске флоте, као и нуклеарном подморницом Северне флоте

        ВЕЛИКИ десантни бродови Ратне морнарице Русије биће искоришћени за евакуацију руских грађана из Сирије, у случају потребе, изјавио је за РИА Новости високи официр Ратне морнарице РФ.

        Најбрже у регион Средоземног мора могу да стигну велики десантни бродови Црноморске флоте (шест бродова). У случају потребе, њима могу да се прикључе и бродови Балтичке или Северне флоте, рекао је саговорник агенције. Према његовим речима, због веће безбедности, могли би се прикључити и бродови Тихоокеанске флоте, који се тренутно „носе“ са пиратима код Афричког рога.

        После отворених изјава низа западних земаља о војним операцијама у Сирији као одговор на наводно коришћење хемијског оружја, авион Министарства за ванредне ситуације Русије већ је евакуисао из Сирије 75 Руса, 9 Белоруса и 5 Украјинаца.

        Предузете су и мере заштите руских установа у иностранству - посебно оних у Сирији.

        У медијима се појавила информација да ће групација руских бродова у Средиземном мору бити замењена због заоштравања сиријског конфликта. Међутим, извори из Ратне морнарице РФ истичу да је реч о планираној ротацији, која нема везе са политиком.

        У међувремену, како је саопштено из Министарства одбране РФ, оно не планира да евакуише своје стручњаке из центра за материјално-техничку подршку Ратне морнарице РФ у сиријском Тартусу, наводи агенција ИТАР-ТАСС.

        Руска ратна морнарица спремна је за решавање било којих задатака који могу бити постављени пред њу услед појачавања војног присуства НАТО-а у региону. „Укључујући и изненадне“, изјавио је представник Ратне морнарице Русије.

        Он је нагласио да је оперативна формација руске Ратне морнарице у Средоземном мору, „иако није добила наређење да било с ким ратује, спремна да предузме све акције у циљу заштите руских националних интереса у региону“.

        Извор из Министарства одбране Русије није искључио могућност да ће „групација Ратне морнарице бити појачана једним бродом Црноморске флоте, као и нуклеарном подморницом Северне флоте.

        САД појачавају своје војно присуство у Средоземном мору: обалама Сирије приближава се још један, четврти по реду, војни брод са крилатим ракетама.

        Појавила се информација да би напад на Сирију могао бити извршен већ у наредних неколико дана.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари