Москва индиректно оптужила САД да су помогле напад дроновима на Хмејмим и Тартус

АМЕРИЧКИ ШПИЈУНСКИ АВИОН У ВРЕМЕ НАПАДА БИО У БЛИЗИНИ НА 7.000 МЕТАРА ВИСИНЕ

  • Министарство одбране РФ: „Због чега је у време напада дроновима изнад Медитерана - дуже од четири сата, а на висини од 7.000 метара - баш између Тартуса и Хмејмима кружио амерички извиђачки авион Poseidon?“

        ВОЈНИ врх Русије саопштио је да је шпијунски авион америчке ратне морнарице Poseidon летео између руске сиријске поморске базе у Тартусу и авио-базе Хмејмим у време када су терористи ударним беспилотним летелицама нападали руске војне објекте у Сирији.

        У саопштењу Министарства одбране РФ се додатно указује:

        „Чудна подударност! Због чега је у време напада дроновима изнад Медитерана - дуже од четири сата, а на висини од 7.000 метара - баш између Тартуса и Хмејмима кружио амерички извиђачки авион Poseidon?“

        Ово (полу)оптужница.

        Руско министарство је истовремено изразило забринутост поводом изјаве Пентагона да су технологије које су омогућиле покушај напада на руске војне објекте у Сирији „лако доступне на отвореном тржишту“:

        „О каквим се технологијама ту ради? Где је то отворено тржиште? И, каква тајна служба тамо тргује подацима космичке шпијунаже“?

        И ово је (полу)оптужба.

        У саопштењу из Москве се наводи да Министарство одбране РФ - када је објавило да је 6. јануара дошло до покушаја напада ударним беспилотним летелицама на Хмејмим и Тартус - намерно није указало на умешаност „одређене земље“, нити на „коришћене технологије“:

        „То је било изостављено, мада је за управљање дроновима авионског типа и избацивање бомби у систему GPS неопходна солидна инжењерска школа неке од развијених земаља. Чак је и за добијање тачких координата преко сателита мало ко способан. Подвлачимо: све то донедавно терористи нису имали“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

draganz's picture
draganz 19:27 09.01.2018.

  • +32
Voting is closed.

Да су га Руси оборили, или, могли су за та 4 сата да пошаљу пар Мигова или Сухоја да му пролете што ближе и виде шта то ради, сигурно би од Амера дошло објашњење да је био на редовном миронодпском задатку.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 20:22 09.01.2018.

  • +25
Voting is closed.

Amerika je zver...pocela preko 100 ratova po svetu
ubila milione ljudi,drzava.
Bit ce i njoj kraj i svim njenim zlocinima.Nazalost njen narod nista nije kriv
ali nisu bili krivi ni narodi drzava koje su masakrirali.
Cena osvete ce biti pravedna ,ni po babi ni po stricevima vec po volji Bozijoj.

Slobodanka's picture
Slobodanka 20:32 09.01.2018.

  • +24
Voting is closed.

Predsednički izbori u Rusiji su u martu. Ako bi nekako "pomogli" da Vladimir Putin ne pobedi . - Isti zadatak imaju i ukronacisti koji bi da mučki napadnu Donbas i ovde ovi nacisti koji bi sa dronovima da napadnu i po mogućstvu da bude što više žrtava i da nanesu ozbiljniju štetu ruskim bazama u Hmejmimu i Tartusu. Braća po materi - Ameriki.

Zulaja's picture
Zulaja 04:12 10.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Vreme je da Rusi izadju iz peska. Uzvratiti istom merom ili jos jace. Dvadeset dronova na Americku bazu, pa da vidimo cime se oni to brane. Na sve strane trubiti kako eto ISIS napadaju dronovima sve koji su "protiv njih". Ameri igraju krajnje prljavo i vreme je da dobiu po tamburi.

AntiBot's picture
AntiBot 21:47 10.01.2018.

  • +6
Voting is closed.

Rusi su stare cekalice. Ne zure, mudro promisljaju pa tek onda zaskoce. Nemoj misliti da ce ostati duzni ovim provokatorima.

Додај коментар