Москва индиректно оптужила САД да су помогле напад дроновима на Хмејмим и Тартус

АМЕРИЧКИ ШПИЈУНСКИ АВИОН У ВРЕМЕ НАПАДА БИО У БЛИЗИНИ НА 7.000 МЕТАРА ВИСИНЕ

  • Министарство одбране РФ: „Због чега је у време напада дроновима изнад Медитерана - дуже од четири сата, а на висини од 7.000 метара - баш између Тартуса и Хмејмима кружио амерички извиђачки авион Poseidon?“

        ВОЈНИ врх Русије саопштио је да је шпијунски авион америчке ратне морнарице Poseidon летео између руске сиријске поморске базе у Тартусу и авио-базе Хмејмим у време када су терористи ударним беспилотним летелицама нападали руске војне објекте у Сирији.

        У саопштењу Министарства одбране РФ се додатно указује:

        „Чудна подударност! Због чега је у време напада дроновима изнад Медитерана - дуже од четири сата, а на висини од 7.000 метара - баш између Тартуса и Хмејмима кружио амерички извиђачки авион Poseidon?“

        Ово (полу)оптужница.

        Руско министарство је истовремено изразило забринутост поводом изјаве Пентагона да су технологије које су омогућиле покушај напада на руске војне објекте у Сирији „лако доступне на отвореном тржишту“:

        „О каквим се технологијама ту ради? Где је то отворено тржиште? И, каква тајна служба тамо тргује подацима космичке шпијунаже“?

        И ово је (полу)оптужба.

        У саопштењу из Москве се наводи да Министарство одбране РФ - када је објавило да је 6. јануара дошло до покушаја напада ударним беспилотним летелицама на Хмејмим и Тартус - намерно није указало на умешаност „одређене земље“, нити на „коришћене технологије“:

        „То је било изостављено, мада је за управљање дроновима авионског типа и избацивање бомби у систему GPS неопходна солидна инжењерска школа неке од развијених земаља. Чак је и за добијање тачких координата преко сателита мало ко способан. Подвлачимо: све то донедавно терористи нису имали“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари