Министарство одбране РФ утерало у лаж британску новинску агенцију Reuters

КОНАШЕНКОВ: СВЕ ЈЕ ИЗМИШЉЕНО - НИЈЕ БИЛО И НЕМА НИКАКВИХ ТАЈНИХ САХРАНА И ГРОБНИЦА

Игор Конашенков

  • Поводом тврдње британске агенције о 40 погинулих војника и официра током 2017-те, портпарол МО РФ генерал-мајор Игор КОНАШЕНКОВ рекао: Лажни су од почетка до краја покушаји да се за припаднике Оружаних снага Русије прогласе приватна лица која са њима, а ни са операцијом у Сирији немају никакве везе. Све је опет засновано на некаквим „изворима“ и гласинама, на пласираном преко социјалних мрежа и измишљеним разговорима са наводно заплашеним анонимним рођацима и познаницима. Наше Министарство зна ко је наручилац овога што је објавио Reuters и ко је помагао да се припреми

        ПОРТПАРОЛ Министарства одбране Русије - генерал-мајор Игор Конашенков - демантовао је „вест“ британске новинске агенције Reuters да је током ове године у Сирији погинуло 40 руских војника и официра.

        Прво је нагласио да није први пут да Reuters покушава да дискредитује операцију коју Русија у Сирији води ради уништења терористичке формације Исламска држава. Потом је указао:

        „Публикација Reuters о тобоже масовним ,тајним губицима’ у Сирији поново заснована на некаквим ,изворима’ и гласинама, на пласираном преко социјалних мрежа и измишљеним разговорима са наводно заплашеним анонимним рођацима и познаницима. У тој публикацији се наши војници само помињу, а прави се мит о некаквим погинулима ,по уговором’ из некакве ,тајанствене’ организације“.

        Генерал Конашенков је у наставку додао: „Није било и нема никаквих ,тајних’ гробница наводно погинулих у Сирији. Лажни су од почетка до краја покушаји да се за припаднике Оружаних снага Русије прогласе приватна лица која са њима, а ни са операцијом у Сирији немају никакве везе“.

        Портпарол Министарства одбране РФ је „подвукао црту“ речима:

        „Наше Министарство зна ко је наручилац овога што је објавио Reuters и ко је помагао да се припреми. За разлику од британских војника, који се незаконито налазе у Сирији тобоже ради борбе са тероризмом, припадници Оружаних снага РФ су у тој земљи законито и мире сукобљене стране и дотурају Сиријцима хуманитарну помоћи, ризикујући и властите животе“.

        Конашенков је на самом крају додао и ову опаску: „Тешко је заборавити хистерију агенције Reuters о тобожњим ,масовним жртвама’ наводних ,руских бомбардовања’ Алепа почетком 2017-те, у време када се ни један наш авион није ни приближавао том граду. А сада је та агенција ,слепа’ за масовне цивилне жртве у Раки и Мосулу до којих доводе бомбардовања ,коалиције’ коју предводе Сједињене Државе“.

        Портпарол Кремља Дмитриј Песков допустио је могућност да у Сирији ратују и добровољци.

        Истакао је да су за губитке међу руским војницима у Сирији меродавни једино подаци Министарства одбране РФ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари