Ловац Су-27 два сата и 40 минута над Црним морем „мучио” амерички шпијунски авион

САД СЕ ЖАЛЕ ДА МУ ЈЕ ПРИЛАЗИО И НА САМО МЕТАР И ПО, МО РФ ТВРДИ ДА ЈЕ СВЕ БИЛО ПО ПРАВИЛИМА

  • Американци се највише жале што је Су-27 у једном моменту пролетео тачно испред „носа“ њиховог авиона, пресекавши му изненада линију лета, тако да је морао да прође кроз турбулентни слој ваздух који је иза себе оставио руски ловац

          РУСКИ ловац Су-27 пресрео је испред националног ваздушног простора над Црним морем амерички авион за електронску шпијунажу ЕР-3Е Aries II.

          Министарство одбране РФ је објаснило да је “летећи радар” америчке ратне морнарице као “непознати летећи објекат” уочен изнад неутралних вода. С озбиром на то да се приближавао  руском ваздушном простору РФ – пилот Су-27 му се, по добијеном одобрењу, приближио на „безбедно растојање“, идентификовао га и почео да прати. Не дозвољвајући му да повреди ваздушну границу РФ.

          Руско министарство је прецизирало да се Су-27 вратио у базу чим је „американац“, који припадан Шестој флоти САД, променио курс и почео да се удаљава.

          Ратна морнарица САД је убрзо потом објавила да маневар Су-27 није био безбедан јер се америчком авиону наводном у једном моменту био приближио на само метар и по.

          Американци тврде и да је тај Су-27 био тик уз њихов авион 160 минута. Дакле: два сата и 40 минута.

          Тврде и да је њихов „деловао у складу са међународним правом“ и да пилота руског ловца није ничим провоцирао.

          А не крију да је Су-27 у једном моменту пролетео тачно испред „носа“ њиховог авиона, пресекавши му изненада линију лета, тако да је морао да прође кроз турбулентни слој ваздух који је иза себе оставио руски ловац.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари