Кремљ чини све да Русију тако наоружа да не буде Трећег светског рата

РУСКА ВОЈСКА ЋЕ УЋИ У КИЈЕВ И ТАЛИН АКО НАТО РАКЕТЕ БУДЕ УГРОЖАВАЛЕ ПИТЕР ИЛИ СЕВАСТОПОЉ

  • Имам јак осећај да се сва постсовјетска конфигурација „суверених држава“ и „општепризнатих граница“ – све западно од линије Ростов-на-Дону-Питер (Санкт-Петербург) може за један једини минут наћи на врелом угљевљу ако Русија процени да је то неопходно због њене безбедности

Пише: Денис ТУКМАКОВ, војни новинар московског недељника „Завтра“

         ПОСЛЕДЊИХ година се могло уочити да за Кремљ постоји једна тема којом је – у добром смислу – опседнут. „Тема“ због које је спреман да троши билионе рубаља, да се свађа са „страним партнерима“ и да трпи санкције и изолацију.

         Да ради ње иде на све – колико коштало да коштало.

         Реч је о стратешкој безбедности земље. О свему што се тиче времена за које туђе ракете могу достићи нашу територију, способности наше ратне флоте да се одбрани и размештања туђе противракетне одбране.

         У најкраћем: реч је о Трећем светском рату.

         То је оно због чега је враћен Крим, пошто би нам „натовски Крим“ осакатио све могућности на европском Југу.

         Ради тога смо изашли из споразума о класичном наоружању и око Калињинграда постављамо свашта интересантно.

         Влада може закинути медицину и образовање (да, то је ужасно), али ће се нове подморнице појављивати тачно по плану.

Руска флота у Балтику испред Калињинграда

         Тако је то.

         Имам јак осећај да се сва постсовјетска конфигурација „суверених држава“ и „општепризнатих граница“ – све западно од линије Ростов-на-Дону-Питер (Санкт-Петербург) може за један једини минут наћи на врелом угљевљу ако Русија процени да је то неопходно због њене безбедности. Али, не само због тога.

         Другим речим, руска армија ће ући у Кијев, Талин и Кишињев не тада када скакачи (Украјинци) буду подивљало скакали, а „мале поносне демократије“ донесу још сто фашистичких закона. Не тада, него онда када Генералштаб РФ процени да нека натовска ракета није на добром месту јер са њега може разнети Питер или Севастопољ.

         Е, тада ће одлука бити донета истог часа. Какви зачини ће за то бити коришћени – то чак није ни важно. Важно је што им тада никакав НАТО неће помоћи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

draganz's picture
draganz 11:54 07.08.2016.

  • +24
Voting is closed.

Ne bih voleo da bude 3. sv. rata, ali mi to izgleda malo verovatno. Kakvo to cude treba da se desi i da tenzije, lazi, pljacke, pogromi i genocidi koje rastu u svetu pocnu da se smanjuju i da svet postane miroljubivo mesto? Ne kazem da je to nemoguce, ali ne mogu da zamislim sta mora da se desi da bi do toga doslo. Udar metorita koji bi napraivo svetsku kataklizmu, erupcija vulkana u Jeloustonskom paru, neka pogubna bolest svetskih razmera, dolazak vanezmaljaca...? Mozda tako nesto? Razum elita i politicara tesko da moze dovesti do mira. Tako da je bolje da se Rusija naoruzava kao da ce 3.sv. rata biti a ne tako ds ga ne bude.

Tutinovac's picture
Tutinovac 13:02 07.08.2016.

  • +24
Voting is closed.

Ne razumete, Rusija kao odgovorna država i nacija je izabrala politiku odvraćanja od globalnog ratovanja, dok je zapadna politika provociranje i održavanje stalne napetosti kako bi Rusija i Kina podlegali pritisku!
U arsenalu ruskog i kineskog naoružanja su podjednako zastupljena i defanzivna i ofanzivna oružja i oruđa, to je najbolja strategija jer znate šta branite a ako zatreba, imate s čime da udarite bez milosti svakoga i na svakom mestu!

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 16:34 07.08.2016.

  • +12
Voting is closed.

SAD imaju spremna sva žarišta: u kinaskom moru mogu ujutro da započne rat, ali Japan traži podršku SAD, jer nemaju teoretske šanse sa Kinom, ali Ameri nemaju petlju jer bi ih kinezi pojeli do koske sa sve cipelama...Južna Koreja je spremna da umre za interese SAD i tamo Ameri imaju tridest hiljada vojnika i ekstra moćno naoružanje, ali Kina ima S. Koreju ko' pit bulovi čekaju naređnje. A koga imaju Ameri? Nikoga, osim J.Koreju!!!

Vidiš da nemaju petlju da Ukrajinu naoružaju žestoko i da napujdaju kerove na žestok okršaj u koji bi morala Rusija da se umiješa, zato što bi onda i oni (SAD) trebalo da reaguju a za tako ozbiljan korak je potrebno imati kockasta &uda, a oni imaju uvele lješnjike u gaćama... i nose pamperse, a sve više podvijaju rep da im se ne vidi procvjetala guza od sve češćih dijareja koju im proizvode ruske vojne vježbe a sve s jasnim ciljem: pokdaćemo vam rektum direnete li naše fundamentalne - nacionalne interese!!!!

Da se ne ponavljam, vidjeli smo kako su pokušali na podao način da uvale Erdela da se podžapa sa Rusijom a oni su mislili da kritikuju i navijaju...

Niko nije više toliki levat da nije zavirio u istoriju Prvog i Drugog W.W. i da shvate da je Hitler bio proizvod Made in SAD i VB s ciljem da uništi Rusiju a da ga oni (SAD i VB) na kraju zaskoče, pa kad su vidjeli da je Rusija žilavija nego što su predvidjeli onda su požurili u primirje, zadovoljili se sa porobljavanjem Zapadne Evrope, a u međuvremenu na pravdi Boga pobacali A.bombe na mučenike Japance koje su ti isti Ameri dezinformacijama uvukli u rat i napravili od njih svoje roblje i buduće kamikaze, ali ni Japanci nisu više ono što su bili, već vide da svi bježe od Amera i da su kod SAD i VB mišići atrofirali a da odnedavno nose po dva para pampersa...i naravno - ne slučajno već zato što imaju pravu namjenu da sakriju bruku i sramotu.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса 16:09 07.08.2016.

  • +14
Voting is closed.

Ameri rade ko' dragstor na sve strane svijeta s ciljem da dovedu do Trećeg W.W.
Međutim, oni - protiv kojih je to okrenuto - Rusija i Kina su isuviše moćne da bi se to desilo.
Dokaz za to vam je Turska: da su Ameri i VB imali petlju i da su dali punu podršku Erdelu oko sukoba sa Rusijom i o podjeli Sirije i Balkana - ludak bi nastavio sa provokacijama, ali je Erdel Tajip Terijer shvatio da bi ga mentori i "saveznici" ostavili samog na livadi da ih Rusija deeeere, a SAD i VB bi to stanjee iskoristili i nastojali da Rusiji pojačaju izolaciju zbog prekoračene upotrebe sile na Turskom...Zato ih je i od&ebao, e onda su pokušali da mu naprave Puč!

Ne postoji skup vojnih alijansi na svijetu u današnjem trenutku koji može uništiti Rusiju a da ne dobiju povratnu loptu od koje se nikada ne bi oporavili, tj. i sebi potpisali kraj!!! A ne zaboravite: povoda za takvo što nema čak ni na vidiku, Rusija je mirna, ne prijeti, i miroljubivu politiku vodi, i Ameri su ostali izolovani u pokušajima da uvale nekog koga bi Rusija sagorela i da tako naruše Putinov imidž svjetskog lidera, i sada Ameri ne znaju šta im je raditi...

Uviđaju da im je jedino rješenje da Putnu uvale Trampa da pokuša da se primakne Evroazijskom savezu, jer SAD i VB nemaju više snage ni moćnih ideja da napadaju i ugrožavaju Rusiju!!!

Ove godine (2017) je i zvanični pad Anglo-saksonske Imperije Zla, koji je već sasvim očigledan!!!

Rusija počinje sa Novim Svjetskim Poretkom u kojem će Putin sa svojim saveznicima ( a biće ih i iz Zapadne Evrope, kao i Jevreji - umjereni i Ortodoksni iz cijelog svijeta, oni su se upravo otkačili od dalekih imućnih rođaka R&R) da uvede svijet u jednu sasvim novu eru i drugu dimenziju života od ovog koji su zagovarali zlikovci: SAD i VB, tj., njihovi šefovi finansijski moćnici iz sijenke - Rotšildi i Rokfeleri sa svojom i civilnom vojskom sastavljenom od Iluminata i Masončića. Dolazi Zlatno Doba za čovječanstvo i preporod za Srbski narod i Srbiju!!!NAPOKON!!!

Бранко's picture
Бранко 12:16 07.08.2016.

  • +1
Voting is closed.

Све док је лудила и мегаломаније у политици САД-а шансе за трећи рат су реалне. Каубоји морају да престану да се воде тиме да је само њихова исправна и да је њихова последња. По распаду СССР-а, услед недостатка баланса, САД је скренула али заиста скренула и умислила да може све да ради што им је воља. У том лудилу су бомбардовали низ земаља, међу којима смо и ми а све зато што нисмо заиграли као медвед на поводцу. Зато су развалили Ирак и Либију и убили Садама и Гадафија. Једноставно, изгубили су компас!
Русија се вратила брже него што је ико на западу то могао и да помисли. Чак нису ни размушљали да се може вратити. Русију су третирали као земљу без великог утицаја и значаја!
Та лоша процена ишла је на руку Русији да се тихо опорави и онда врати пуном величином на место које јој не припада по сили него по историјској традицији!
Збо невиђене сујете, бојим се да ће се наћи неки идиот, а САД је пун идиота, који ће направити непромишљен чин и отворити Пандорину кутију.
не заборавите, САД нема историју, САД има Холивуд!
Русија има историју!

Поб's picture
Поб 14:35 07.08.2016.

  • +9
Voting is closed.

Ако се мера општег хаоса у целом свету приближава вредности 1 (потпуни хаос), или растуће локалне свађе и сукоби између две или више држава међу собом, онда је светски рат већ у свом почетном стању.

Видра's picture
Видра 14:50 07.08.2016.

  • +11
Voting is closed.

Kako bilo da bilo ako ameri misle da ce guriti druge( ukrajinu ,poljsku ,rumuniju, krpelje sa baltika ,varaju se ovi ce biti unisteni prvi i dok padaju po njima za ameriku vec lete inter kontenitalke ili su sa podmornica na samom dodiru teritorije usa i velikog ujedinjenog kraljevstva!!!???
Ameri sad je lopta u vasem davolijem dvoristu!

djede_niko's picture
djede_niko 17:37 07.08.2016.

  • +9
Voting is closed.

Сваки сљедећи "дан" ради за Русију и Кину у стварању конкурентске предности.
Они не требају да журе да улазе у сукоб већ само да дижу квалитет и количину оружја и раст извоза. Има времена за рат. И полако чачкати "изоколо" као у Сирији те тестирати своје нове системе.

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 10:16 08.08.2016.

  • +6
Voting is closed.

Nazalost treci svetski rat je odavno poceo,
vreme je u pitanju da se prosiri i "ojaca".

Додај коментар