Конашенков: Сједињене Државе саботирају мировни процес у Сирији

АМЕРИКАНЦИ ПРВО ПУСТИЛИ 600 ТЕРОРИСТА ДА УПАДНУ У ЈУЖНУ ЗОНУ ДЕЕСКАЛАЦИЈЕ, ПА ЈОШ 300...

Игор Конашенков

  • Портпарол Министарства одбране РФ генерал Игор КОНАШЕНКОВ: Располажемо „свежим снимцима“ америчке базе код Ат-Танфа на којима се виде чудни џипови и пикапови са тешким митраљезима. Ти џипови су, најблаже речено, нетипични за америчку армију. Москва не објављује те снимке само због војне етике

        МИНИСТАРСТВО одбране Русије оптужило је Сједињене Државе да саботирају мировни процес у Сирији.

        Портпарол руског војног врха - генерал Игор Конашенков - додатно је нагласио:

        „Министарство одбране упозорава да ће сва одговорност за саботирање мировног процеса у Сирији лежати искључиво на америчкој страни. Прогнозирамо да ће доћи до покушаја обарања мировног споразума за јужну зону деескалације. У ту зону је - уз наклоност САД - стигло 600 бојовника који су још преотели лекове које су две колоне возила требало да доставе становницима насеља Хаџми и Кхел. Без сметњи су стигли џиповима из зоне коју око Ат-Танфа контролише америчка војска. То је саботажа мировног процеса за коју сва одговорност лежи на Американцима“.

        Генерал Конашенков је у име Министарства одбране РФ додао: „Предлажемо америчкој страни да објасни још једну ситуацију у којој је показала селективну слепоћу према бојовницима који јој делују под носем. Чекамо разјашњење како је кроз зону под америчком контролом код сиријског града Ат-Танфа прошло око 300 припадника Исламске државе који су потом покушали да блокирају ауто-трасу Дамаск-Деир-ез-Зор“.

        Конашенков је открио да Министарство одбране РФ располаже „свежим снимцима“ америчке базе код Ат-Танфа на којима се виде „чудни џипови и пикапови са тешким митраљезима“.

        Нагласио је да су то „џипови који су, најблаже речено, нетипични за америчку армију“ и да их Москва не објављује само због „војне етике“.

        Подсетио је да је Русија већ упозоравала Американце да се зона око њихове базе код Ат-Танфа претвара у црну рупу из које терористи изводе своје операције.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 15:47 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

haha, a mirovni proces bi bio da se poubija cela opozicija i da manjinski sektas Asad nastavi skoro poluvekovnu vlast svoje familije !!!

Ne kaze se dzabe, tesko zemlji kad vojnik pocne da razmislja.

Опрем Добро's picture
Опрем Добро 16:49 11.10.2017.

  • +2
Voting is closed.

Лажеш прљави мали фашисто. Породица Асад је једина заслужна за периоде каквог таквог мира после година изазивања хаоса од стране Фашингтона. Текст са теби омиљене адресе:

http://pescanik.net/sazeti-vodic-za-siriju/

и пар цитатa:

"To će se možda desiti, a možda i neće, ali zanimljivo je da smo ovo već jednom gledali. Od 1947. do 1949, jedna neobična grupa idealista i nepopustljivih realista iz američke vlade, nameravala je da interveniše u Siriji. Cilj im je bio da oslobode sirijski narod od korumpirane autokratske elite – i omoguće rađanje demokratije. To su odlučili jer su bili ubeđeni da je „narod Sirije po prirodi demokratski“ i da ga samo treba osloboditi elita – pa će novi „mirni i progresivni“ svet sigurno procvetati."

"Godine 1968. agent CIA po imenu Majls Kopland napisao je knjigu „Igra nacija“, u kojoj je otkrio šta se dešavalo 1947. U to doba, Kopland je bio deo konsultantskog tima u Vašingtonu, koji je smišljao planove kako da Amerika obuzda komunističku pretnju na Bliskom istoku, sada kada su se evropske imperije povukle. To je bilo pre nastanka CIA, i Kopland opisuje kako su okupili grupu diplomata, tajnih agenata iz rata, reklamnih stručnjaka sa avenije Medison, i „buljina s lulama“ (kako su u to vreme nazivali intelektualce)."

"Kako tvrdi Kopland, Kili je smatrao da Amerika treba da se otarasi aktuelnih izabranih lidera, da na određeni period uvede diktaturu koja bi zaštitila narod Sirije i omogućila mu da izgradi samopouzdanje i snažnije ličnosti, i u narednih nekoliko godina rodiće se prava nezavisna demokratija."

"Svi Amerikanci su bili ubeđeni da je to sjajan plan, osim jednog čoveka, mladog političkog oficira po imenu Din Hinton. Kopland opisuje trenutak kada se Hinton, tokom planiranja puča u Damasku, obratio ostalima u grupi:
„Hoću da se zna da sam rekao da je ovo najgluplja, najneodgovornija vrsta akcije u koju se može umešati misija poput naše, i da smo otpočeli seriju ovih stvari, koja se nikad neće završiti.“
Din je smesta izbačen iz grupe. Puč se odigrao u martu 1949. Bio je to prvi posleratni vojni puč na Bliskom istoku. Doživljen je kao veliki uspeh i Amerikanci su proslavljali „otvaranje puta ka miru i progresu“."

Beli medved's picture
Beli medved 16:36 11.10.2017.

  • +1
Voting is closed.

Ja ne znam sta su Rusi ocekivali od Amwecanca - da prmene svoju vojnu taktiku koju su upotrebili u Avganistanu (dva puta) u Iraku, u Jugoslaviji, i u Libiji.
Vuk dlaku menja a cud nikada.
Vazno je sada pitanje - sta su tom svojom taktikom postigli?
Skoro nista; jer su u procesu stvorili polu- propale drzave, potrosili bilione dolara americkih poreznika, izgubili hiljade svojih vojnika i pobili hiljade neduznih civila i stvorili milione izbeglica!!
Jer je to uspeh "Adios Amigos" da se ti osecas ponosnim na to? Sramota!!

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 17:18 11.10.2017.

  • +3
Voting is closed.

Amerika bi davno postigla mir na svim tim mestima kao uostalom i na Balkanu da se Rusija i kina ne mesaju i podrzavaju razne bandite i teroriste koji inace nikakvu prodju u narodu nemaju.

Donbas's picture
Donbas 18:25 11.10.2017.

  • +2
Voting is closed.

Ajmo malo svezih vijesti. SAA zauzela 60% Mayadina. Cekamo da grad bude oslobodjen. Takodje, SAA je blizu da potpuno opkoli teroriste u DeZ jer je blizu da zauzme most koji povezuje istocnu i zapadnu obalu pomenutog grada.
Sa druge strane, SAA je pokrenula mini ofanzivu uz duz istocne obale Eufrata prema gradu Tabah a to je pravac koji vodi ka Omar poljima. Polako ali sigurno napreduju. Ponavljam, bez brige, sve ide bas onako kako je zamisljeno.
Ono sto je ovdje promaklo jeste da je tej sada, put Sukna -DeZ pod kontrolom SAA. Naime, tu se dogodila strasna ofanziva ISIL-a koja je bila katastrofalna za SAA. Medjutim, stiglo je pojacanje i front se stabilizovao. Duzina fronta neodoljivo podsjeca na buducu duzinu fronta na granici sa Irakom koju ce SAA kontrolisati.
Front u Istocnom Homsu vise ne postoji. ISIL je istjeran iz Centralne Sirije, mada, front u istocnoj Hami je i dalje aktivan sto se tice crnog islama. Doduse, to je u fazi ciscenja. Sve u svemu, za sada to nije toliko imperativan front.
Dok pisem dobijam informacije o Al Tanfu. To je granicni prelaz koji drze ameri na granici sa Irakom. Nisam siguran da li ce SAA napredovati prema navedenom mjesti.... to trenutno niko ne zna...

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:36 12.10.2017.

  • +9
Voting is closed.

Donbas - U vezi grada Mayadina pominjali su ranije da je polovično pod kontrolom SAA - "al-Sina’a district" (Ал-Сина'а округ). Koju oblast obuhvata ili koje gradske četvrti obuhvata al-Sina’a district? Imam neku mapu grada sa četvrtima, ali nema takvo ime ni za jednu četvrt.

Naprimer:
" ...The SAA also advanced in al-Sina’a district in the northern part of the city as well as captured the electricity company and many farms in the southern part of the city..."
https://southfront.org/syrian-army-successfully-advances-inside-mayadin-...

Mapa od istog medija od juče koja može da se uveliča:
https://southfront.org/wp-content/uploads/2017/10/1-183.jpg?x11600

Na ovoj slici (mapi) se vidi ono što sam i ranije pominjala da gradsko jezgro Al Mayadina izmedju najvažnijih puteva dobija izgled oka. Donja linija tog "oka" tj. put već je oko 50% pod kontrolom SAA. Kada bi SAA preuzela još preostalih 50% tog puta (...deo donje linje "oka") izašli bi na reku Eufrat i imali bi i most pod kontrolom. Ne treba im još puno da i to postignu i bez obzira da li su sve gradske četvrti oslobodjene. To znači da ni preko mosta džihadisti ne bi mogli da beže ili da dobijaju pojačanja.
A da im taj most treba da bi izašli na levu istočniju obalu Eufrata i stigli i na najveća sirijska naftna polja o tome da i ne govorim.

Додај коментар