„Ко насрне на Русију – имаће посла са њеним Ваздушно-десантним снагама”

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РФ СЕРГЕЈ ШОЈГУ РЕФЕРИСАО ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ О ИЗНЕНАДНОЈ ПРОВЕРИ ГОТОВОСТИ ЦВО

Сергеј Шојгу

  • Наше Ваздушно-десантне снаге први пут су сада, после много година, на велико растојање – безмало 3.500 километара – пребациле целу дивизију са свом борбеном техником. Плус: била је пребачена и једна десантно-јуришна бригада – рапортирао је генерал Шојгу шефу државе

         МИНИСТАР одбране Русије Сергеј Шојгу реферисао је шефу државе Владимиру Путину о резултатима изненадне провере борбене готовости јединица Централног војног округа која је потрајала од 21. до 27. јуна.

         „Владимире Владимировичу, ово је била већ осма изненадна провера, а резултати су све бољи и бољи. Природно, ми полазимо од тога да морамо стално усавршавати обуку својих јединица. Овога пута смо – по вашој наредби – изненадно подигли на ноге две армије Централног војног округа” – рекао је Шојгу.

         Према његовим речима, у проверу је било укључено више од 65.000 војних и официра, 177 авиона, 56 хеликоптера и 5.5оо оклопних возила и камиона. 

         „Наше Ваздушно-десантне снаге први пут су сада, после много година, на велико растојање – безмало 3.500 километара – пребациле целу дивизију са свом борбеном техником. Плус: била је пребачена и једна десантно-јуришна бригада. Њихови припадници изводили су предвиђене маневре на три полигона. Замерке које смо прошле године имали на систем управљања Ваздушно-десантним снагама суштински су отклоњене” – предочио је Шојгу.

         Посебно је нагласио да је провера била искоришћена за испробавање „система управљања целом дивизијом”.

         „У проверу је, подвукао је руски министар одбране, била укључена комплетна дивизија. Показало се да смо у стању да војску у том броју поставимо у борбени поредак на растојању већем од три хиљаде километара”.

         Особеност ове провере било је и то што је тешки транспортни авион Ан-124-100 „Руслан” пребацио два комплета транспортно-борбених хеликоптера Ми-24 са новосибирске авио-базе на јекатеринбуршки аеродром „Кољцово”.

         Један руски војни експерт је поводом ове провере већ изговорио:

         „Размере онога што је урађене су веома озбиљне. Оружане снаге под Шојгуовим руководством изводе велике вежбе и маневре. Сви схватамо због чега се изводе. Наш пријатељ Америка спрема нам наранџасту револуцију да  би свргнула председника Путина и успоставила свој марионетски систем у Москви. Зато је све ово што се ради са оружаним снагама исправно. Ваздушно-десантне снаге – као што се види – одлично одрађују свој део посла, а свако ко насрне на Русију – имаће посла са њима”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари