ГЕРАСИМОВ: Наоружавамо се брже од плана

НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ОЦЕНИО ДА ЋЕ ПЛАНИРАНО ЗА 2015. БИТИ ДОСТИГНУТО ВЕЋ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

  • Генерал Герасимов истакао да је у 2013. години повећан степен опремљености војске модерним оружјем и техником. Конкретно, у стратешким нуклеарним снагама — на 45%, у снагама ваздушно-космичке одбране — на 62%, у ратном ваздухопловству — на 42%, у Ратној морнарици — на 52% и у Копненим снагама — на 21%

         ОПРЕМАЊЕ руских Оружаних снага модерним оружјем иде брже него што је планирано, изјавио је начелник руског Генералштаба армијски генерал Валериј Герасимов на састанку са страним војним дипломатама.

         Првенство приликом наоружавања имају стратешке нуклеарне снаге, снаге противваздушне одбране, ракетно-космичке одбране, авијација и извиђачке јединице, а уводи се нови систем радио-електронске борбе, везе и аутоматског управљања војском.

         Герасимов је истакао да је у 2013. години повећан степен опремљености војске модерним оружјем и техником. Конкретно, у стратешким нуклеарним снагама — на 45%, у снагама ваздушно-космичке одбране — на 62%, у ратном ваздухопловству — на 42%, у Ратној морнарици — на 52% и у Копненим снагама — на 21%.

         „Врло смо задовољни таквим показатељима. Према нашим плановима, 2015. године удео модерног оружја у војсци мора бити најмање 30%. Са великом дозом сигурности се може рећи да ћемо тај показатељ достићи већ 2014. године, а у неким видовима и родовима војске и пребацити” — нагласио је генерал.

         Герасимов је напоменуо да ће руска војска у складу с Државним планом наоружања до 2020. године бити опремљена модерном техником на нивоу између 70 и 100% (у зависности од вида и рода војске).

         Осим тога, смањиваће се количина оружја и технике која служи за сличне задатке.

         „То ће нам омогућити да значајно смањимо трошкове за набавку и одржавање војне технике” — истакао је начелник Генералштаба Оружаних снага РФ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари