Генерал Бондарев: Оружане снаге РФ ускоро ће почети да добијају ново хиперсонично оружје

„РУСИЈА ЋЕ БИТИ У СТАЊУ ДА СТРАТЕШКО ОБУЗДАВАЊЕ ОСТВАРУЈЕ И НЕНУКЛЕАРНИМ АРСЕНАЛОМ“

        ОРУЖАНЕ снаге Русије ускоро ће почети да добијају ново хиперсонично оружје - изјавио је генерал Виктор Бондарев, председник комитета са одбрану горњег дома парламента РФ.

        Бондарев је донедавно био командант Ваздушно-космичких снага Русије, па је утолико значајније што је управо он изговорио:

        „Са тим новим хиперсоничним оружјем обезбеђиваћемо стратешко обуздавање чак и ненуклеарним делом свог арсенала. Иначе, много шта смо још започели у области ненуклеарног наоружања, укључујући и високопрецизно“.

        Бондарев је подвукао да Русија потпуно поштује споразум СТАРТ-3 и да свој нуклеарни арсенал обнавља „у складу са савременим релацијама“.

        Ово подразумева - како је рекао - да „попуњава и побољшава у оквирима предвиђених квота“. Још је додао и прецизирао:

        „Ограничења предвиђена споразумом СТАРТ-3 односе се на количине, а не на квалитет наоружања. Зато ништа не нарушавамо тиме што наше нуклеарне главе по техничким карактеристикама надмашуј иностране конкуренте“.

        Претходно је директор „Тактичко ракетно наоружање“ - Борис Обносов - изјавио да ће се прве хиперсоничне ракете ваздушног базирања у Русији појавити до 2020-те године.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари