ПУТИН: И даље ћемо подржавати праведну борбу Срба да сачувају своју територију

МОСКВА ЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ СЦЕНИ И ДАЉЕ ЗАСТУПАТИ ПРИЦИПИЈЕЛНИ СТАВ ДА ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ТЕРИТОРИЈА СРБИЈЕ

  •  Српски патријарх био веома задовољан разговором са руским лидером, јер се уверио да је он одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пате на КиМ

Бранко ВЛАХОВИЋ, дописник Новости из Москве

         РУСИЈА ће и даље доследно подржавати Србе у праведној борби да сачувају своју територију, становништво и храмове на Косову и Метохији. Москва неће признавати самопроглашену државу Косово која је настала кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН као свих норми међународног права.
         Како "Новости" сазнају, председник Русије Владимир Путин ову поруку је у четвртак увече пренео српском патријарху Иринеју, са којим се састао у Кремљу.
         Први човек највеће државе света пренео је поглавару Српске православне цркве да ће Москва и даље на међународној сцени заступати принципијелни став да је Косово и Метохија правно - српска територија.
         После говора представника делегација православних цркава, посебно Његове светости Иринеја, Путин је говорио десетак минута о невољама које је имао и има српски народ на Косову и Метохији.
         Српски патријарх био је веома задовољан тим разговором, јер се уверио да је председник Русије одлично информисан о томе колико Срби и друго неалбанско становништво данас пате на КиМ.
         Иначе, Путин би у суботу требало у Кијеву да се састане и са председником Србије Томиславом Николићем. Они ће на позив шефа украјинске државе Виктора Јануковича присуствовати великој свечаности поводом 1025-годишњице крштења Руси.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари